Már csak két nap maradt az iskolai beiratkozásra

Ma és holnap kell beíratni az iskolákba a tanköteles korú gyerekeket. Ők azok, akik augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. Fontos, hogy a szülők ne hagyják otthon a szükséges okmányokat, igazolásokat. Az óvodai beíratás a következő hetekben esedékes. Az időpontról érdemes az adott óvodában, illetve az önkormányzatnál érdeklődni -írja a hirado.hu.

Tovább »


Az iskolai megszorítások áldozatai: a tantárgyak

A közoktatás finanszírozása a világon sehol sem egyszerű dolog, nincs ez másként az Egyesült Királyságban sem. Ott most éppen az kavarja fel a kedélyeket, hogy egyre nagyobb a nyomás az iskolai költségvetéseken, ami már egyes tantárgyak rovására megy. Tovább »Anyák a világ körül – Észak-Írország

A csaladhalo.hu sorozatában világ körüli, “anyai” utazásra invitál. Minden részben egy új országba látogatnak, ahol egy-egy édesanya szemszögéből ismerkedhetnek meg az adott nemzet szülői szokásaival, lehetőségeivel. Most a negyedik részben Észak-Írországba Tiffany Wyse-Fisher-t kérdezik az ír szokásokról, az elmúlt két évéről és a vidéki mindennapokról.

Tovább »A szegényebb gyermekeknek nehezebb az iskola

A rosszabb anyagi körülmények között élő gyermekek gyengébben teljesítenek az általános iskola felső tagozatán és a középiskolában, mint jómódúbb társaik – állapította meg egy friss brit tanulmány. Tovább »Országos pályázat a közösségi falfelületek megújítására

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek mától a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 30-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be. Tovább »


Ne menjenek éjjel az iskolásokat szállító buszok?

Mintegy 30 ezren töltötték ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a veronai buszbalesettel kapcsolatos internetes kérdőívét, a válaszadók 65 százaléka úgy gondolta, hogy a több országot érintő iskolai kiránduláson részt vevő autóbuszoknak éjjel 11 óra és hajnali 4 óra között pihenőt kell tartaniuk – mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár szombaton Budapesten.

Tovább »