Többféle segítség a fogyatékos gyermekek szüleinek

Többféle olyan állami segítséget is kaphatnak a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek szülei, amelyek enyhítik a gyermek ellátásának anyagai vonzatait – írta az Emberi Erőforrások Minisztériumára hivatkozva a Magyar Idők. Tovább »


Ugandai gyermekeknek gyűjtöttek adományt magyar iskolások

A Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola tanulói egy ugandai iskola diákjainak gyűjtöttek ajándékokat, amelyeket ünnepélyes keretek között vett át a Magyar Afrika Társaság december 9-én, hogy eljuttassa hozzájuk. Persze, nem egy hónap alatt gyűjtötték össze az ajándékokat, derült ki a hirado.hu-hoz eljuttatott beszámolóból. Tovább »
Amire az iskola nem tanított meg

Az iskola rengeteg mindenre megtanít, ezek között egyaránt vannak hasznos és talán a hétköznapi életben kevésbé használható dolgok. Ugyanakkor alighanem mindannyian fel tudnánk sorolni sok mindent, amit jó lett volna, ha megtanítanak nekünk, mégsem tették. Következzen most ezekből egy lista. Tovább »


Hova tűntek a gyerekek az iskolákból?

Több mint 30 ezer gyerek hiányzott hosszabb időszakokra az angliai és walesi iskolákból a múlt tanévben, közülük négyezer hollétéről fogalmuk sincs a helyi hatóságoknak. A jelenség egyre nagyobb problémát jelent. Tovább »


Az élet színpadán játszunk

Rögtönzött Szülői Értekezlet – az interaktív iskolaszínház ötletgazdájával, Tibenszky Móni Lisával és az előadásban résztvevő két szakértővel, Pólus Enikő, érzelmi tanárral és Balatoni József, alias Jocó bácsi osztályfőnökkel olvasható beszélgetés a budapest.imami.hu oldalon. Tovább »


A Nagy Házifeladat Kérdés

A finn iskolát sokszor hozzák fel példaként világszerte, ami nem csoda, hiszen a gyermekek viszonylag kevés időt töltenek az iskolában, kevés házifeladatot kapnak, mégis rendre nagyszerű eredményeket érnek el a felméréseken. Mi a titok? Tovább »