Novák Katalin: a kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Tovább »


Mivel foglalkozik egy családjogász?

Dr. Bánhegyi Éva számtalanszor találkozott már hitetlenkedő tekintetekkel, miután kiderült róla a szakmája: családjogi ügyekkel foglalkozó ügyvéd. A csalad.mandiner.hu oldalon megjelenő írásaival a „csak” válóperes ügyvéd asszociációt szeretné feloldani. Tovább »
Sokaknak járna, de nem igényelték az első házasoknak szóló kedvezményt

Sok jogosult nem vette még igénybe az első házasoknak járó havi 5000 forintos adókedvezményt, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint csaknem 29 ezer házasságkötés volt 2016 első hét hónapjában, azonban mindössze 17 ezren éltek az adókedvezmény lehetőségével júliusban, amelyben benne vannak a tavalyi házasságot kötők is – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium keddi közleménye.

Tovább »


Kérdések a CSOK-ról: Több gyermek, több kapcsolatból

A csok hatalmas sikernek tűnik, rengetegen érdeklődnek iránta. Az otthonteremtési szabályozás azonban – mint minden jogszabály – kíván némi értelmezést. Ezért az eddigi több száz megválaszolt kérdés után egy sorozatban hozunk konkrét példákat a fontos támogatási feltételekről. Tovább »


Kezdődik a válási szezon?

Évente kétszer, a téli és a nyári szabadságok után tetőzik a beadott válókeresetek száma egy amerikai szociológiai kutatás szerint.   Tovább »