Hogyan lehet összehangolni a házaspárok ambícióit?

Veszélyes lehet a párkapcsolatra, ha a felek ambíciói nem egyeznek. Addig persze nem probléma, ha az egyik kifejezetten céltudatos a munkájában, a másikat pedig nem érdekli a karrier, amíg valamelyik emiatt nem érzi háttérbe szorítva magát.
Tovább »


Érdemes befektetni a kapcsolatunkba! – interjú Dr. Mihalec Gábor párterapeutával

Boldogan élnek, míg meg nem halnak… vagy mégsem így van? Mi a titka a harmonikus párkapcsolatnak? Hogyan őrizhetjük meg az intimitást? Beszélgetünk vagy csak megbeszélünk? Szó volt veszélyekről és megoldásokról, megcsalás-biztos házasságról, párterápiáról és arról, hogy miért kell “az a papír”.  A Budapest.imami.hu interjúja Dr. Mihalec Gábor párterapeutával. Tovább »


Miért jó a házasság?

A fiatalok ma egyre később és egyre kevesebben kötnek házasságot. A makrotársadalmi folyamatok (a vallásosság háttérbe szorulása, haszonelvű individualista társadalmi értékrend, egyre hosszabb iskoláztatás stb.) mellett mindez nagyrészt annak köszönhető, hogy a fiatalok számára gyakran negatív minta a szülők rossz házassága vagy válása. Emellett hiányosak a kapcsolatteremtési és konfliktuskezelési készségeik, illetve bizonytalanok önmagukban. A házasság ellen szóló, sokat hallott mondatok dacára, mégis mi értelme van az elköteleződésnek? Erre igyekszik választ adni egy pszichológus a kepmas.hu oldalán.

Tovább »


EZEK A MAI FIATALOK! 1. rész: Családalapítás

„Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot” – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről. A Család.hu most sorozatban mutatja be az ötödik magyarországi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit. Tovább »