2017-10-18 00:00:00 Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

hazassag

Tanulni és dolgozni kell a jó párkapcsolatért

2017. Szeptember 18.

Aki szereti a társát, felemeli és nem lefelé tolja a párját. Konfliktus a legjobb házasságban is van, de a szeretetet ki kell mutatni, tudatosan kell megélni. Ezek a jó kapcsolat alapjai Mihalec Gábor pár- és családterapeuta szerint.

A szomszéd kertje mindig gazosabb

2017. Július 11.

Miután egy házassági vagy párkapcsolati válság realizálódik a felekben, az első és legfontosabb felmerülő kérdés mindig a következő: Ki a hibás? Ki a felelős a kialakult a helyzetért? A kérdés teljesen természetes. A felelős keresése és a vágy, hogy mindenáron megtaláljuk, természetes része a válság dinamikájának. Nincs sok értelme, de ettől még teljesen érthető reakció. Na de jó gondolkodás-e ez egy házassági vagy párkapcsolati válság esetében - teszi fel a kérdést a csaladhalo.hu.

6 érv amellett, hogy jó fiatalon házasságot kötni

2017. Május 28.

Mint minden más témában, úgy a házasságkötéssel kapcsolatban is megosztóak a vélemények pláne, ha azt halljuk, hogy egy pár húszas évei elején szeretne örök hűséget esküdni egymásnak.

A magyar házasságok fele végződik válással

2017. Május 20.

A házasságok mintegy fele válással végződik Magyarországon - mondta Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke az M1 aktuális csatornán szombaton.

„Nekem senki ne mondja meg, mi a baj a házasságommal!”

2017. Május 8.

Majd én azt tudom és kezelem! De mi van, ha mégsem?... Bokor-Nyiredy Kinga a csalad.mandiner.hu oldalán megjelent írásában arra mutat rá, vannak helyzetek, amelyeken csak egy kívülálló szakember lendítheti át az embert.

Ficsak: Családonként két gyermeket kellene vállalni

2017. Április 29.

Átlagosan családonként legalább két gyermeket kellene vállalni Magyarországon a demográfiai mutató javulásához - mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Van tuti módszer a félrelépés megelőzésére?

2017. Április 22.

Tehetünk valamit a hűség érdekében? És ha igen, mit? Ezt a kérdést boncolgatja a szakértő a Képmás Magazin weboldalán.

Hogyan lehet összehangolni a házaspárok ambícióit?

2017. Április 18.

Veszélyes lehet a párkapcsolatra, ha a felek ambíciói nem egyeznek. Addig persze nem probléma, ha az egyik kifejezetten céltudatos a munkájában, a másikat pedig nem érdekli a karrier, amíg valamelyik emiatt nem érzi háttérbe szorítva magát.

Érdemes befektetni a kapcsolatunkba! - interjú Dr. Mihalec Gábor párterapeutával

2017. Április 17.

Boldogan élnek, míg meg nem halnak… vagy mégsem így van? Mi a titka a harmonikus párkapcsolatnak? Hogyan őrizhetjük meg az intimitást? Beszélgetünk vagy csak megbeszélünk? Szó volt veszélyekről és megoldásokról, megcsalás-biztos házasságról, párterápiáról és arról, hogy miért kell "az a papír".  A Budapest.imami.hu interjúja Dr. Mihalec Gábor párterapeutával.

Csehországban minden második gyermek házasságon kívül születik

2017. Április 17.

A gyermekek mintegy fele házasságon kívüli párkapcsolatból született tavaly Csehországban, ahol a múlt század nyolcvanas éveitől kezdve folyamatosan növekszik a házasságon kívül születettek száma - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal vasárnap Prágában.

„Merjünk küzdeni a kapcsolatainkért”

2017. Április 9.

Exkluzív interjút készített a Family magazin az öt szeretetnyelv szülőatyjával, Gary Chapmannel a márciusi magyarországi látogatása kapcsán. Az interjút a csaladhalo.hu is közreadta, ebből idézünk.

A megismerkedéstől a családdá formálódásig – interjú Mihalec Gáborral

2017. Március 20.

A Képmás-est új, Várkert Bazárbeli sorozatának témája a család és művészet. Az első, március 16-i előadás szakértő vendége Dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta volt, a szituációkat a Momentán Társulat művészei adták elő. A csalad.mandiner.hu a terapeutát kérdezte ismerkedésről, párkapcsolatról, családdá válásról, családi örökségről.

Novák Katalin: A családtámogatások rendszerének folyamatos bővítése a cél

2017. Február 25.

A kormány elkötelezett a családok iránt, ezért mindent megtesz a családtámogatások rendszerének folyamatos bővítése érdekében - mondta az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nagycsaládosok Országos Egyesületének közéleti találkozóján, a Lakitelek Népfőiskolán péntek este.

Miért jó a házasság?

2017. Február 19.

A fiatalok ma egyre később és egyre kevesebben kötnek házasságot. A makrotársadalmi folyamatok (a vallásosság háttérbe szorulása, haszonelvű individualista társadalmi értékrend, egyre hosszabb iskoláztatás stb.) mellett mindez nagyrészt annak köszönhető, hogy a fiatalok számára gyakran negatív minta a szülők rossz házassága vagy válása. Emellett hiányosak a kapcsolatteremtési és konfliktuskezelési készségeik, illetve bizonytalanok önmagukban. A házasság ellen szóló, sokat hallott mondatok dacára, mégis mi értelme van az elköteleződésnek? Erre igyekszik választ adni egy pszichológus a kepmas.hu oldalán.

EZEK A MAI FIATALOK! 1. rész: Családalapítás

2017. Február 18.

„Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot” – írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről. A Család.hu most sorozatban mutatja be az ötödik magyarországi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit.