Fűszerekkel a nátha ellen

Január van, ilyenkor mire kigyógyulnánk a megfázásunkból, kopogtat is a következő fertőzés. Nem lehet mindenre erős gyógyszereket szedni, sőt, sokszor nem is kell: csak elő kell vadászni a kamrából a fűszereket – olvasható a tanács a ridikul.hu oldalán. Tovább »


A mióma kezelési lehetőségei

A miómák rendkívül eredményesen kezelhető, jóindulatú daganatok, az optimális terápiát minden esetben a beteg panaszainak, a miómák nagyságának, lokalizációjának és nem utolsósorban a páciens családtervezési szándékának megfelelően kell kiválasztani – írja a webbeteg.hu.

Tovább »
A kocsikban is tilos a dohányzás

December elseje óta Skóciában is tilos telefüstölni az autók utasterét, ha ott 18 évnél fiatalabb ember is utazik. A szabályt megszegők akár félhavi bérüknek is búcsút mondhatnak. A cél mégsem  a büntetés, sokkal inkább az egészséges életre nevelés – nyilatkozták a politikusok. Tovább »


Mi is az a téli depresszió?

Nem biztos, hogy kellő hangsúlyt fordítunk a depresszió megismerésére, megértésére, pedig a betegség valós, és ilyenkor, télen még inkább ki vagyunk téve a kockázatának.

Tovább »

Mennyi munka számít egészségtelenül soknak?

Nem a munkaundor beszél belőlünk, hanem tudományos eredményeket ismertetünk, amikor leírjuk: életkortól függően kifejezetten egészségtelen a sok munka. 40 éves kor felett például heti három nap lehetne a maximum a kutatók szerint. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a többi időben tespedhetünk. Tovább »