Ezzel szorosan összefügg a Család és KarrierPONTok azon küldetése, hogy az anyák munkaerőpiaci lehetőségeit képzésekkel, tréningekkel támogassák.

A Család és KarrierPONTok elsősorban az olyan munkaképes korú női munkavállalókat várják, akiknek nehézséget okoz a munkába való visszatérés, valamint a munka és a magánélet összehangolása. A karrierpontok munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a pályakezdő fiatal, a kisgyermekes és a nagycsaládos édesanyákra, valamint a gyermekeit egyedül nevelő édesanyákra, vagy az idős hozzátartozót gondozó hölgyek segítésére. Ennek érdekében a szolgáltatások széles körét kínálják: egyrészt szociális, mentálhigiénés és HR szakemberek segítségét lehet igénybe venni, másrészt a gyermekvállalás és a munkavállalás összeegyeztethetőségét megkönnyítő szakmai programokon és képzéseken vehetnek részt az érdeklődők.

A munkaerő-piaci visszatérést megkönnyítő képzések minden helyszínen hozzáférhetőek. Ezek mellett személyes tanácsadás, fejlesztő és felkészítő programok, valamint családok számára szervezett nívós események támogatják a kisgyermekes családok mindennapjait. (A család- és karrierpontok többségében működik Baba-Mama klub, Anyák klubja, Szülők iskolája, ahol a hasonló élethelyzetben lévők találkozhatnak, illetve megoszthatják egymással személyes tapasztalataikat.) A szolgáltatások mindenütt igyekeznek a helyi igényekhez is alkalmazkodni, az adott térség problémáira reflektálni. A programok alatt a gyermekek felügyelete biztosított.

A Család és KarrierPONTok a helyi munkáltatókkal is szoros kapcsolat kialakítására törekszenek. Céljuk, hogy a munkáltatók minél szélesebb körben megismerjék az atipikus foglalkoztatási lehetőségeket (például rugalmas munkaidő) és azok előnyeit, illetve, hogy a helyi munkaerő kereslet és kínálat a Család és KarrierPONTok közvetítésével is találkozhasson.

Ha a családi élet és a munka összehangolásával kapcsolatban kérdése van, ha szeretne tájékozódni a helyi atipikus munkalehetőségekkel kapcsolatban, vagy ha támogató közösségre vágyik, látogasson el az Önhöz legközelebb eső Család és KarrierPONTba, melynek szolgáltatásai ingyenesen vehetők igénybe.

A Család és KarrierPONTok elérhetőségei és nyitvatartása a www.csaladbaratorszag.hu weboldalon érhető el.