csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Címke: #nagyszülők
Idén is élhetnek a nők a nagymamanyugdíjjal
Idén is élhetnek a nők a nagymamanyugdíjjal
2020. jan. 5. 8:18, Nők 40call_made
Idén is folytatódik a Nők 40, vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akik 40 év jogosultsági idővel rendelkeznek, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt. A program egyúttal családpolitikai jelentőségű is, mert lehetőséget ad a nagymamáknak arra, hogy otthon maradjanak, és segítsék az unokák nevelését. A kedvezményt tizedik éve biztosítja a kormány, évente 30 ezer nő, eddig összesen több mint 270 ezer nagymama élt a lehetőséggel.
A nagymamák, akikre mindig számíthatunk
A nagymamák, akikre mindig számíthatunk
A nagymamák világnapja alkalmat ad arra, hogy végiggondoljuk, mind az édesanyák, mind az édesapák életében milyen jelentős szerepe van a nagyszülőknek. A segítségnyújtás, a mindennapok teendőiben való részvétel mellett a lelki segítség is sokat adhat ahhoz, hogy jó szülők lehessünk.
Átlagosan 200 ezer forint lehet a Nagyszülői GYED
Átlagosan 200 ezer forint lehet a Nagyszülői GYED
Egy átlagfizetéssel rendelkező nagyszülő 200 ezer forint GYED-et is kaphat a családvédelmi akcióterv 7. pontja alapján - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.
Aktív időskor
Aktív időskor
Az aktivitás hosszú távú megőrzésének alapja a jó fizikai és szellemi állapot, ennek megőrzését szolgálja a 2017-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott Országos Gyalogló Idősklub hálózat, amelynek fővédnöke Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.