csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: gyermekvállalás
A magyar az egyik legcsaládcentrikusabb nemzet

A magyar az egyik legcsaládcentrikusabb nemzet

2021. jan. 19. 13:07, További hírekcall_made

Európai összehasonlításban a magyar emberek számára a legfontosabb a család – hangzott el azon az online konferencián, amelyet a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért, valamint a Századvég Politikai Iskola Alapítvány tartott az „Európa Projekt – család kérdéskör” kutatási eredményeiről.

Tervet dolgoztak ki a népesedési helyzet javítására

2020. aug. 6. 9:00, További hírekcall_made

Megállítható-e a magyarság lélekszámának fogyása? Erre a kérdésre keresi a választ a Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet, amely az Összefogás a Gyermek- és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely munkájából született meg. A könyv átfogó elemzést ad hazánk demográfiai kilátásairól, és számos újító ötletet tartalmaz a negatív népesedési kilátások javítására – számolt be a Magyar Nemzet.

Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük

Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük

2020. máj. 15. 7:12, További hírekcall_made

Az elmúlt tíz évben jelentős szemléletváltáson ment át az ország: átálltunk egy olyan gondolkodásmódra, hogy a gyermek nem teher vagy költségeket okozó tényező, hanem úgy tudunk tekinteni rájuk, mint a jövőnk zálogára – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a család nemzetközi napja alkalmából.