csalad.hu - A diákmunkások is szja-mentességet kapnak
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A diákmunkások is szja-mentességet kapnak

csalad.hu
2021. febr. 18. 11:15
További hírek

A diákszövetkezeteken keresztül munkát vállaló 25 év alatti fiatalok is teljesen adó- és járulékmentesen kapják kézhez a fizetésüket - tudatta Novák Katalin közösségi oldalán.

A jövő évtől azok a fiatalok, akik diákszövetkezeten keresztül vállalnak diákmunkát, teljesen adó- és járulékmentesen kaphatják meg a bérüket - mondta a családokért felelős miniszter a videóban.

Kifejtette: 2022. január 1-jétől bevezetjük a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességét, és ennek az lesz az egyik következménye, hogy a diákszövetkezeteken keresztül foglalkoztatott 25 év alatti fiatalok teljesen adó- és járulékmentesen kapják majd meg a fizetésüket. Tehát a bruttó fizetésük azonos lesz a nettó fizetésükkel.

Novák Katalin elmondta, hogy ma egy fiatal a diákszövetkezeteken keresztül átlagosan havonta 80 órát dolgozik, és ezért a munkáért átlagosan 96 ezer forintos bruttó bért kap. Ebből körülbelül 81 ezer forintot tud most hazavinni. Ez az összeg 2022-től megemelkedik több mint 14 ezer forinttal, és átlagosan 96 ezer forintos bért fog kapni.

A miniszter elmondta, hogy ezzel az intézkedéssel is szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a 25 év alatti fiatalok a saját lábukra állhassanak, és aztán úgy vághassanak majd bele a családalapításba, a saját életükbe, hogy már megvethették a lábukat.


(illusztráció: Shutterstock)