csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: korai fejlesztés
Sajátos nevelési igényű a gyermekem: van segítség?

Sajátos nevelési igényű a gyermekem: van segítség?

2020. márc. 3. 6:00, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

Gruber Mónika sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozik, arra tette fel az életét, hogy segítsen a sérült gyermeket nevelő családoknak. A Pető Intézetben dolgozó konduktorral, gyógypedagógussal és pszichológussal olyan lehetőségekről, képzésekről, fejlesztésekről beszélgettünk, amelyekről talán nem mindenki hallott, pedig alanyi jogon járnak a szülőknek.

„Énekeltünk, mert aki énekel, az nem fél” – november 17-e a koraszülöttek világnapja

„Énekeltünk, mert aki énekel, az nem fél” – november 17-e a koraszülöttek világnapja

2019. nov. 17. 9:00, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

Dani most 5 éves, a 29. hétre született. Ugyanolyan, mint kortársai, sok barátja van az oviban is. Egészséges, de hetente jár fejlesztőtornára, a szemével és a tüdejével is problémák vannak. Idővel ezek is megoldódnak, de – ahogy édesanyja, Éva fogalmaz – egy koraszülött gyermekkel nagyon sok munka van, és ezt tudomásul kell venni. Ma van a koraszülöttek világnapja. Koraszülöttnek számít, aki a 37. hét előtt jön a világra, az életképesség határa a 23-24. hét.

Mindent a Gyermekút projektről

Mindent a Gyermekút projektről

2019. aug. 26. 14:07, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

Minden gyermek egyéni ütemben fejlődik, ám vannak, akiknek speciális segítségre van szükségük az optimális haladás érdekében. Minél hamarabb ismerik fel ezt a gyermeknél a szülők, annál hamarabb kaphat segítséget a család, és annál hatékonyabb lehet a támogatás. A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. két projektje – a Kora gyermekkori intervenció és a Kisgyermekkori nevelés támogatása, közös néven a Gyermekút – a korai felismerésben, fejlesztő lehetőségek elérésében, nevelési tanácsokkal, hasznos, témaspecifikus cikkekkel segít a családoknak.