csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: kisgyermek
Egyedülálló szakkönyvek a megkésett fejlődésű gyermekekért

Egyedülálló szakkönyvek a megkésett fejlődésű gyermekekért

2021. máj. 20. 12:32, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

Nemzetközi szintre is léphet az az egyedülálló, csaknem 400 magyar szakember által, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának támogatásával összeállított tudásanyag, amely az iskoláskor előtti eltérő, megkésett fejlődésű gyermekek és családjaik hatékonyabb ellátását szolgálja a Családbarát Magyarország Központ európai uniós finanszírozású Gyermekút projektjének keretében.

Mi a helyzet a virgáccsal?

Mi a helyzet a virgáccsal?

2020. dec. 4. 13:19, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

A virgács eredetileg az egyik végén összekötött vesszőkből álló, fenyítésre való eszköz. Ennek aranyozott változatát adják a gyerekeknek Mikulásra, szimbolikusan arra utalva, hogy ha rosszak lesznek, akkor bizony verést fognak kapni. A hagyomány szerint csak a rosszaknak jár a virgács, de nagyon sok gyermek kapni szokott az ajándékok mellé ilyen aranyozott gallyacskákat. Harangozó Andrea szakpszichológus, a gyermekut.hu oldal szakértője szerint nem biztos, hogy ez a jó meglepetés a kicsik számára.

Támogassuk gyermekünk önállósodását, de hogyan?

Támogassuk gyermekünk önállósodását, de hogyan?

2020. nov. 12. 15:00, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

Ha minden szeretetünkkel és tapasztalatainkat átadva merjük elengedni, gyakorlatot szerezni gyermekünket, hogy egyszer majd legyen ereje, önbizalma elhagyni minket, az talán a legegészségesebb szülői hozzáállás. Vajon a hétköznapokban hogyan lehet ezt megvalósítani? Bajor Anita, a gyermekut.hu szakpszichológusa segít nekünk ebben.