csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Címke: #gyermekút
Szülők, nagyszülők, unokák
Szülők, nagyszülők, unokák
2020. márc. 7. 9:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made
A társadalmi változások jelentősen átalakították a családban a nagyszülők szerepét: a többgenerációs nagycsaládok kétgenerációsakká váltak, a nagyszülővé válás időben kitolódott, a nyugdíjkorhatár megemelkedett. Milyen újfajta kihívásokat teremt és milyen lehetőségeket nyújthat a nagyszülőség? A gyermekut.hu legújabb cikkében erről olvashatunk.
Sajátos nevelési igényű a gyermekem: van segítség?
Sajátos nevelési igényű a gyermekem: van segítség?
Gruber Mónika sajátos nevelési igényű gyermekekkel foglalkozik, arra tette fel az életét, hogy segítsen a sérült gyermeket nevelő családoknak. A Pető Intézetben dolgozó konduktorral, gyógypedagógussal és pszichológussal olyan lehetőségekről, képzésekről, fejlesztésekről beszélgettünk, amelyekről talán nem mindenki hallott, pedig alanyi jogon járnak a szülőknek.
Lehet, hogy nem hall jól a gyermekem?
Lehet, hogy nem hall jól a gyermekem?
Minden ezer kisgyermekből három hallássérüléssel születik. A gyermekut.hu szakembere, Szabóné Harangozó Andrea gyógypedagógus, logopédus tanácsadó szakpszichológus elmondja, milyen jelek együttesénél kezdjünk el gyanakodni, milyen szakemberek segítségét kérhetjük.
Ha már nincs más út...
Ha már nincs más út...
A válás a család minden tagjára hatással van, olyan szélsőséges érzelmeket válthat ki a családtagokban, mint a veszteség-érzés, csalódás, bánat vagy megkönnyebbülés. Különösen az óvodás gyermekeket viseli meg.
Miért sír a gyermekem?
Miért sír a gyermekem?
A sírás a csecsemők és a kisgyermekek egyik leghatásosabb jelzőeszköze. Minél kisebb egy gyermek, annál kevésbé képes megragadni és megfogalmazni, mi is a problémája. De mégis hogyan kezeljük, mikor és mit érdemes tenni ilyenkor?