Vezessünk Öko Naplót! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Vezessünk Öko Naplót!

Erzsébet Ifjúsági Alap
2020. jan. 27. 9:39
Életmód

Az Erzsébet Ifjúsági Alap Öko Napló applikációja a környezettudatosabb életmódra hívja fel a figyelmet. Az app megmutatja a mindennapi tetteink Földünkre gyakorolt hatásait és könnyedén alkalmazható tanácsokkal lát el, melyek révén tevőlegesen is hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb világhoz.

Napjaink, illetve elsősorban jövőnk egyik legnagyobb problémája a mára már ipari méreteket öltő környezetszennyezés, melynek beláthatatlan következményei lehetnek, amennyiben nem teszünk ellene.

Segít a környezettudatos életmódban

Manapság már számos applikáció a rendelkezésünkre áll, hogy életünket ökotudatosabban élhessük, azonban ezek között nem találunk a hazai piacra szánt fejlesztést. Ezt az űrt igyekszik betölteni az Öko Napló, melynek segítségével napi öt rövid kérdésre kell válaszolnunk energiafogyasztás, étkezés, hulladékkezelés, kemikáliák és műanyaghasználat, vásárlás, illetve vízfogyasztás témakörökben. Ezekért pontokat kapunk és láthatjuk, milyen mértékben szennyeztük bolygónkat, hogyan nézne ki a Földünk, ha nap mint nap ekképpen cselekednénk.

Jótanácsok a fejlődéshez

A naplózáson túl olyan egyszerű és hasznos tippeket is kaphatunk, melyek nem igényelnek különösebb hozzáértést, így mindenki számára érthetőek és könnyedén végrehajthatók. Az alkalmazást offline is tudjuk használni, de a pontok szinkronizálásához szükség van internetkapcsolatra.

Verseny iskolások között

Az Öko Napló Extra külön regisztrációval érhető el, amely általános- és középiskolák számára készült, és lehetőséget ad a diákok számára, hogy egy zárt rendszeren keresztül mérhessék össze saját ökológiai lábnyomukat más iskolákéval, így játékos formában tudják ösztönözni egymást a környezettudatosabb életmódra.

(fotó: Shutterstock)