Rétvári: sokféle élethelyzet, rugalmas családpolitika - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Rétvári: sokféle élethelyzet, rugalmas családpolitika

MTI
2020. aug. 26. 14:56
Támogatások, kedvezmények

A családtámogatási rendszert a sokféle élethelyzetre tekintettel alakították rugalmassá. Jelenleg 33 féle támogatási forma létezik, és ezek közül húszat az elmúlt tíz évben vezettek be – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára A XX. századi totalitárius diktatúrák családrombolása címmel rendezett szerdai konferencián a Kopp Mária intézetben.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy a kormány fontos feladatának tartja a családok, az ahhoz kapcsolódó értékek megóvását, megerősítését; a családtámogatási rendszer ennek az értékválasztásnak a következménye.

A legutóbbi költségvetésben 2309 milliárd forintot biztosítottak a családok támogatására, míg ez az összeg a jelenlegi kormányzás előtti utolsó elfogadott büdzsében csak 960 milliárd volt – ismertette.

A támogatási rendszert a sokféle élethelyzetre tekintettel alakították rugalmassá. Jelenleg 33 féle támogatási forma létezik, és ezek közül húszat az elmúlt tíz évben vezettek be, egy részüket sarkalatos törvénybe építették – mondta a parlamenti államtitkár.

A javuló demográfiai adatokra, a növekvő gyermekszámra utalva úgy fogalmazott: ilyen megfiatalodó hét hónapja generációk óta nem volt Magyarországnak.

A család védelmet nyújt a legsötétebb korszakokban is

Fűrész Tünde, a Kopp Mária intézet elnöke arról beszélt, a diktatúráknak máig tartó hatásaik vannak, ugyanakkor jó hírnek mondta, hogy a család ereje olyan érték, amely védelmet nyújt a legsötétebb korszakokban is.

A konferenciát az európai totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett programsorozat részeként rendezte meg a Szabadságvédő Alapítvány.