A 6-11 éves gyermekeket arra kérték, hogy tervezzenek világjobbító masinákat. A Future Founders projekt által összegyűjtött rajzok mondanivalóján alighanem érdemes nekünk, felnőtteknek is elgondolkodnunk.


Fegyverbeszippantó tömlő

„A Fegyverbeszippantó tömlő a világon minden fegyvert összeszed és megsemmisít saját magában. A kerekek segítségével gyorsan eljuthat oda, ahol szükség van rá.” (Harry, 6 éves)


Olly, az Óceántisztító

„Olly, az Óceántisztító felkutatja és egy hatalmas hálóval összegyűjti az óceánokban található szemetet. A propellerjei segítségével pontosan az adott helyre tud menni, rengeteg szeme pedig megóvja a halakat attól, hogy a munka közben kárt tegyen bennük.” (Daisy, 9 éves)


Cody, az ápoló

„Ez a nagyon kedves robot vigyáz az idősekre, és minden kívánságukat teljesíti. Cody egy barátságos inas, aki elmosogat, jó társaság és szuperokos érzékelőivel felfigyel a betegségekre és a veszélyes helyzetekre.” (Lily, 9 éves)


A Szemétevő

„A Szemétevő egymaga megoldja a világ szemét- és erdőirtási problémáját, hiszen a szemétből kész, felnőtt fát csinál.” (Hannah, 5 éves)


Bob, a Robot

„Bár ő maga is megjárta a háborút, Bob, a Robot tökéletesen képes segíteni másoknak. Szárnyaival és a világ legfantasztikusabb agyával meggyógyítja a rákot, minden egyéb orvosi problémát is megold és bátorítja a világbékét. Bob arra emlékeztet mindenkit, hogy nem minden fogyatékosság látható.” (Lexie, 8 éves)