– Ahány ház, majdnem annyiféle élethelyzet. A családtámogatások rendszere igyekszik az egyedi élethelyzeteket is figyelembe venni, ezért sokféle támogatási forma létezik, amelyek egymással kombinálhatók is – tudhattuk meg a Magyar Televízió magazinműsorából. 

A Családbarát Magyarország Központ a kezdetektől fogva, folyamatosan tájékoztatja a családokat a támogatási lehetőségekről, és egyre hatékonyabb módszereket alkalmaz az információk átadására.  

–  Ezért jött létre a Családtámogatási Kalkulátor, amely rendezi az információkat, és segít az érdeklődőknek, hogy megtudják, melyek a rájuk szabott támogatások – közölte Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. 

A Családtámogatási Kalkulátor mellett a szervezet létrehozta a Családbarát Ügyfélpontot is, ahol nemcsak írásban érdeklődhetnek az érintettek, hanem videós tanácsadáson is részt vehetnek. Az ország bármely pontjáról bárki felteheti a kérdéseit. A konzultációra előzetesen egy online felületen lehet időpontot foglalni.  

Az online tanácsadás arra is jó lehetőség, hogy megerősítést kapjanak a családok arról, hogy jól értelmezték-e a lehetőségeiket.