Novák Katalin: „Azt szeretnénk, hogy Magyarországon jó legyen fiatalnak lenni” - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Novák Katalin: „Azt szeretnénk, hogy Magyarországon jó legyen fiatalnak lenni”

csalad.hu
2020. aug. 12. 5:58
Támogatások, kedvezmények

A Fiatalok világnapja alkalmából videó üzenetben köszöntötte az ifjúságot Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Mint Facebook oldalán fogalmazott: „Ők azok, akik ma még fiatal lányok, fiúk, de holnap már családanyák és családapák lesznek.”

– Azt szeretnénk, hogy Magyarországon jó legyen fiatalnak lenni, ezért igyekszünk kormányzati oldalról is számos lehetőséggel segíteni a magyar fiatalokat – mondta köszöntőjében Novák Katalin, és röviden áttekintette, milyen intézkedéseket hoztak ennek érdekében.

  • Ha tehetségesek valamiben, akkor a tehetségük kibontakoztatásához támogatást kaphatnak, erről szól a Nemzeti Tehetség Program.
  • Ha gazdálkodni szeretnének, akkor a fiatal gazdáknak szóló támogatásokat igényelhetik.
  • Ha vállalkozóvá válnának, akkor ehhez is kaphatnak anyagi támogatást.
  • Minden fiatal számára ott vannak a különböző lehetőségek, hogy ha megtalálták a párjukat és családot szeretnének alapítani. Ez utóbbi kapcsán emlékeztetett arra, hogy már 100 ezer fiatal vette igénybe a Babaváró támogatást, amely több mint egy éve áll rendelkezésre.
  • A KRESZ tanfolyam, KRESZ vizsga és nyelvvizsga visszatérítésének a lehetőségével is több mint 83 ezren éltek már. A nyelvvizsga esetében 40 ezer forintos, a KRESZ vizsga esetében 25 ezer forintos támogatást igényelhetnek vissza.

– Úgyhogy fiatalok, hajrá, Magyarországon érdemes tanulni, dolgozni és családot alapítani is – mondta Novák Katalin.