Ne hagyjuk egyedül az egyszülős családokat! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Ne hagyjuk egyedül az egyszülős családokat!

Egyszülős Központ, fotó: Förster Tamás
2020. máj. 3. 10:00
Kisgyermeket nevelünk

#nehagydegyedül címmel társadalmi érzékenyítő kampányt indított az Egyszülős Központ, híres emberek, közéleti személyiségek hívják fel a figyelmet az egyszülős családok nehéz helyzetére, ami a jelenlegi körülmények között még súlyosabb.

300 ezer olyan család van ma Magyarországon, ahol most egyetlen ember végzi a családfenntartás, gondoskodás, nevelés, tanítás összes feladatát. Több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel. Az egyszülős családok élete a mostani helyzetben a szokásosnál is nehezebb lett.

Huszárik Kata, Nyári Dia, Várkonyi Andrea, Mészáros Béla, Süveges Gergő valamint Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a videóban azt szeretné tudatosítani az emberekben, hogy gondoljanak bele, milyen lehet egyedül helytállni a mindennapokban, gyermeket nevelni, háztartást vezetni, dolgozni, napi 48 órát teljesíteni, folyamatosan két ember helyett.

Közel egymillió ember él egyszülős családban ma Magyarországon, mindenki ismer egy-egy ilyen gyermeket, édesanyát vagy édesapát, hiszen mindenhol jelen vannak, akár a családunkban, a barátaink között, a szomszédunkban, vagy a munkahelyünkön.

A kezdeményezés célja az, hogy vegyük észre ezeket az embereket, vegyük észre, ha segítségre van szükségük, akár egy-egy bevásárlásban, de sokat adhat nekik akár egy-egy támogató szó, beszélgetés is. Akár főbérlőként, akár barátként, akár a másik szülőként, döntünk róluk, vegyük tekintetbe, hogy a család egyetlen kézben van: az övékben.