Már jól ismerik a Babaváró Támogatást - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Már jól ismerik a Babaváró Támogatást

Magyar Nemzet
2020. szept. 11. 8:51
Támogatások, kedvezmények

A 18-29 évesek megközelítőleg fele (44 százaléka) valószínűnek tartja, hogy rövidesen él majd a Babaváró Támogatás adta lehetőséggel – derült ki egy friss kutatás eredményéből.

A hatvan év alatti felnőttlakosság köré­ben mintegy nyolcvan százalékban ismert a Babaváró kölcsön, amely a legnagyobb érdeklődést a harminc év alattiak és a felsőfokú végzettségűek körében váltotta ki. A párkapcsolatban élő, gyermekkel nem rendelkezők körében 88 százalékra rúg a konstrukció ismertsége – derül ki az ezerfős, reprezentatív online kutatásból.

A megkérdezettek körében négy százalék azoknak az aránya, akik már igényeltek Babaváró Támogatást. Az a 17 százalék pedig, amely biztosan felveszi a hitelt, többnyire 1-3 év múlva lép a tettek mezejére, s megközelítőleg a harmaduk (31 százalék) két gyermeket tervez. A hitelcélok között dobogós helyen állnak a lakhatással kapcsolatos célok, így a lakásvásárlás, lakásépítés, felújítás és bővítés.

A válaszokból kiderül az is, hogy meglehetősen alacsony, mind­össze négy százalék azoknak a 18-59 éveseknek az aránya, akik azért vetik el a konstrukciót, mert – függetlenül a gyermekvállalási terveiktől – a hitel nem felel meg az igényeiknek.

(fotó: Shutterstock)