Május végéig jelentkezhetnek a roma diákok a tehetségprogramra - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Május végéig jelentkezhetnek a roma diákok a tehetségprogramra

MTI
2020. máj. 12. 13:51
Támogatások, kedvezmények

Május 31-éig jelentkezhetnek magyarországi középiskolások és egyetemisták a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma tehetség programjára.

Az intézmény közleménye szerint a tanulmányok mellett folytatható képzések segítik a roma diákokat abban, hogy mielőbb nyelvvizsgát szerezzenek, és sikeres felvételit tegyenek magyarországi vagy akár külföldi egyetemeken. A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg, így a felvett tanulók számára ingyenes.

A program középiskolásoknak szóló része két és fél éves, míg az egyetemi hallgatók két féléven át bővíthetik tudásukat. Mindkét program diákjai lehetőséget kapnak arra, hogy a lakóhelyük közelében nyelvi képzéseken vegyenek részt, valamint a kéthetente Budapesten tartott hétvégi alkalmakon fejlesszék készségeiket. Utóbbiakon főként az írás- és beszédkészséget, valamint a vitakultúrát, az érveléstechnikát fejlesztik, és pályaorientációs beszélgetéseket tartanak – ismertették.

A programba azoknak a roma diákoknak a jelentkezését várják, akik a 2020/2021-es tanévben kezdik a tízedik évfolyamot és egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat. Az intenzív egyetemi képzés pedig elsősorban azokat az érettségizett vagy akár már felsőoktatásban tanuló roma fiatalokat szólítja meg, akik alap, mester- vagy doktori (PhD) képzettségüket magyarországi vagy külföldi egyetemen szeretnék megszerezni.

A programról és a jelentkezés feltételeiről bővebb tájékoztatás az MCC honlapján olvasható.