Az UNICEF Magyarország Kilátó Élményprogramja 2018 őszén indult, a kislétszámú gyermekcsoportok olyan eseményeken vesznek részt, amelyek érdeklődésüknek, hátterüknek és fejlesztésüknek a legjobban megfelelnek. A színházi vagy más kulturális élmény, sportverseny vagy akár egy koncert feldolgozásában, a gyermekek önbizalmának, személyiségének fejlesztésében pszichológusok, szociális szakemberek és drámapedagógusok segítenek.

Az energiacég a budapesti Bolyai Gyermekotthoni Központtal és a II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ mátészalkai intézményével dolgozik együtt azért, hogy az ott élő gyermekek minél több olyan élményhez jussanak, amelyből új, építő tapasztalatokat meríthetnek, és amelyeket a későbbi életükben is hasznosíthatnak.

A budapesti csoportban 4-7 éves gyermekeknek indult zeneterápiás fejlesztés, a hangszerek, az éneklés, a csoportos játékok remek eszközök a kicsik figyelmének, együttműködési készségének javítására, és stresszoldásra is. A heti foglalkozások mellett zenés színházi élményekkel is gazdagodnak.

A mátészalkai csoportban 15-17 éves fiatalok számára szerveznek kreatív programokat, fotókiállításon, filmvetítéseken, kirándulásokon, koncerteken vesznek részt, az itt szerzett tapasztalatokat interaktív élménypedagógiai foglalkozásokon dolgozzák fel. Olyan workshopokra is ellátogatnak majd, ami számukra is elérhető szakmákat mutat be, és segíti a pályaválasztásukat.(UNICEF/csalad.hu)