Gyermekrohamkocsi-felszerelésre gyűjtenek a családszervezetek vásárán - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Gyermekrohamkocsi-felszerelésre gyűjtenek a családszervezetek vásárán

MTI
2020. nov. 18. 14:30
Támogatások, kedvezmények

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermekrohamkocsijának felszerelésére gyűjt az idén a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) a családszervezetek adventi vásárán – jelentették be az adománygyűjtő akció szerdai budapesti beharangozó sajtótájékoztatóján.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az eseményen példaértékűnek nevezte, hogy a Ficsak, illetve az akciót támogató mintegy 30 szervezet a koronavírus-járvány idején is segítséget tud nyújtani másoknak.

Hangsúlyozta, hogy a járvány első hullámát a magyar társadalom példátlan összefogása nyomán sikerült legyőzni. Ugyanakkor a második hullám sokkal nagyobb kihívás, amelyben "sok lemondással kell helytállnunk" – tette hozzá.

Különösen aktuális, hogy egy gyermekmentő szolgálatnak ajánlják fel az idei adományokat, egy olyan szervezetnek, amely a járvány idején a mentőkre háruló terhelést is enyhíteni képes – mondta, hozzáfűzve: a szolgálat egyben a gyermekintenzív-ellátás kinyújtott karja, hiszen a mentőorvosok eredetileg kórházi intenzív osztályokon dolgoznak. Tevékenységük nyomán a gyermekek gyors, szakszerű ellátást kaphatnak a járvány idején is – mondta Horváth Ildikó.

Szívbeteg gyermekeket és koraszülötteket támogattak korábban

A Ficsak képviseletében Király Nóra arról szólt, hogy immár ötödik éve rendezik meg az adománygyűjtő akciót; korábban a többi között a szívbeteg gyermekek vagy a koraszülöttek támogatására vártak adományokat.

Az idei online vásárral az a céljuk, hogy egy speciális hordágyra, amelynek ára mintegy 2,5 millió forint, összegyűjtsék a pénzt. A felajánlásokat az adjukossze.hu weboldalon lehet megtenni – mondta Király Nóra.

Goschler Ádám, a mentőszolgálat orvosigazgatója elmondta, budapesti rohamkocsijuk immár 21. éve segíti az Országos Mentőszolgálat tevékenységét.

Az egy évtizede az észak-magyarországi és az észak-alföldi régióban tevékenykedő mentőautóikkal együtt évente 3000-3500 gyermek ellátását végzik – tette hozzá.