Gyerekek meséit várja Halász Judit - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Gyerekek meséit várja Halász Judit

csalad.hu
2020. máj. 5. 7:05
Kisgyermeket nevelünk

„Az Erdő álma” címmel országos vers- próza- és meseíró pályázatot hirdettek. A szervezők 6 és 19 év közötti gyerekek írásait várják június 15-ig.

A szépirodalmi pályázat idei címe és témája „Az Erdő álma”. Várják minden Magyarországon vagy a környező országokban élő magyarajkú diák jelentkezését.

– Arra kérjük a 6-19 éves korosztályba tartozó gyerekeket, hogy írják meg a természetben tapasztalt élményeiket versben, prózában vagy mesében. Célunk, hogy közelebb hozzuk hozzájuk a természetet, és arra biztassuk őket, hogy minél többet kiránduljanak az erdőkben. A témaválasztás szabad, de a pályaműnek valamilyen formában mindenképpen kapcsolatban kell lennie az erdővel, a természetes környezettel – mondta Marincsák Ibolya egyesületi elnök, főszervező.

A koronavírus miatt meghosszabbított határidővel, 2020. június 15-ig várják a gyermekek írásait. Ezt követően a beérkezett műveket nyolc kategóriában ismert szakemberekből álló zsűri bírálja el, melynek elnöke Halász Judit Kossuth- és Jászai díjas színművész.

– Évek óta olvasom a Debreceni Nagyerdőért Egyesület gyönyörű könyveiben megjelent írásokat. Sok olyan versre bukkantam, amelyekről, ha nem tudnám, hogy a költők gyerekek, gondolkoznék, hogy a magyar irodalom melyik csoportjához, korszakához soroljam be őket. Óriási szókincsük van, remekül bánnak a nyelvünkkel, és nagyszerű gondolatokat fogalmaznak meg. Öröm és csodálkozás fog el ilyenkor, hogy ennyi nagyszerű tehetségünk van, akik, ha nem is lesznek költők, de könnyebben kifejezik majd magukat minden helyzetben, jobban boldogulnak az életben másoknál. Ha pedig irodalommal foglalkoznak majd, minket gazdagítanak minden leírt mondatukkal. Boldog vagyok, hogy az egyesület minden évben megrendezi ezt a kiváló versenyt – mondta Halász Judit.

A zsűri további tagjai 2020-ban: Finta Éva József Attila díjas költő; Kozák Mari költő, meseíró; Hajnal Éva költő; Jóna Dávid költő; Kardos M. Zsöte költő; Balku László író, újságíró.

Minden kategória első hat helyezettje értékes jutalomban részesül és a helyezett pályaműveket könyvben is megjelentetik.

További információk és jelentkezés: http://www.nagyerdoertegyesulet.hu/; https://www.facebook.com/pg/debreceninagyerdoert/