csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: világnap
„Az új vese jelenti majd mindkettőnk számára a megváltást”

„Az új vese jelenti majd mindkettőnk számára a megváltást”

2021. márc. 11. 6:00, Interjúkcall_made

A dialízisre kényszerült gyermekek többsége krónikus vesebeteg, akik számára a művesekezelés életmentő beavatkozás. Az ifjú páciensek pedig felnőtteket megszégyenítő türelemmel viselik a nemegyszer hosszadalmas, akár évekig tartó kezelést. A Vese világnapján egy új szervre váró kiskamasz kivételesen odaadó nagymamájával beszélgettünk a küzdelmes mindennapjaikról.

„Nőnek lenni bátor vállalkozás”

„Nőnek lenni bátor vállalkozás”

2021. márc. 8. 15:48, Életmódcall_made

A Nőnap az ünnep ideje, de nem feledkezhetünk meg azokról a lányokról, nőkről sem, akik fizikai vagy lelki bántalmazást élnek át. Erre is felhívták a figyelmet a szakemberek egy nőnapi konferencián, jelezve: minden ötödik nő volt már kapcsolati erőszak áldozata.

Egyre több nő dolgozik kisgyermek mellett

Egyre több nő dolgozik kisgyermek mellett

2021. márc. 8. 11:26, Kisgyermeket nevelünkcall_made

A nők és férfiak közötti egyensúlyért a kormány az elmúlt tíz évben számos olyan döntést hozott, amely hozzájárult a nők lehetőségeinek, választási szabadságának bővüléséhez, munkájuk megbecsüléséhez, a családi élet és a munka világának összehangolásához és ahhoz, hogy az anyaság vállalása ne legyen azonos az anyagi nehézségek vállalásával - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszteri hivatal hétfőn, nőnapon az MTI-vel.