csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: szakértő
Felújításra fel! – De csak jó szakemberrel…

Felújításra fel! – De csak jó szakemberrel…

2021. jan. 11. 15:00, Életmódcall_made

Januártól könnyebben vághatunk bele régóta dédelgetett renoválási terveink megvalósításába, miután az Otthonfelújítási támogatással a költségek 50%-át visszaigényelhetjük. Koji Lászlót, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökét kérdeztük arról, hogy mire érdemes odafigyelnünk.

Hogyan randevúzzunk járvány idején?

Hogyan randevúzzunk járvány idején?

2021. jan. 7. 6:00, Párkapcsolatcall_made

A pandémia következtében az elmúlt hónapokban jócskán beszűkült az életterünk: a járványügyi korlátozások miatt minimálisra csökkentek a társas kapcsolataink, és egyre kevesebb lehetőségünk van arra, hogy személyes találkozások alkalmával kössünk új ismeretségeket. Jó hír viszont, hogy mindezek ellenére nem kell lemondanunk arról, hogy a koronavírus idején társat találjunk. Kozma-Vízkeleti Dániel párterapeutával és klinikai szakpszichológussal beszélgettünk.

Miért hazudik a gyermekem?

Miért hazudik a gyermekem?

2021. jan. 6. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Sok szülő számára aggodalomra adhat okot, ha a gyermeke rendszeresen elferdíti vagy elhallgatja az igazságot, pedig egy átlagos felnőtt napjában többször is hazudik úgy, hogy észre sem veszi. Labancz Dániel pszichológus szerint azonban az őszinteség, mint érték tanulható, inkább a hazugságok mögött megbújó motivációt érdemes kutatni.

A nagytestvérre is szükség van a családban

A nagytestvérre is szükség van a családban

2020. dec. 23. 16:30, Iskolást nevelünkcall_made

Az egyszülős családokban gyakran az idősebb gyermekeknek több feladatot kell vállalniuk az otthoni feladatokból. Ez látszik a Rátkay család életében is, ahol egyébként a két nagyobb testvér közötti szereposztásban az önmegvalósító férfi és az önfeláldozó nő toposzát is felismerhetjük – véli Kozma-Vízkeleti Dániel családterapeuta a Mi kis családunk legfrissebb részének elemzésekor.

Masszázzsal erősíthetjük az immunrendszert!

Masszázzsal erősíthetjük az immunrendszert!

2020. dec. 16. 6:00, Életmódcall_made

A masszázsnak számos jótékony hatása van, de azt talán kevesen tudják, hogy ez a sokoldalú gyógymód növeli a szervezet ellenálló képességét, amire a mostani időszakban különösen nagy szükségünk van. Ráadásul a stresszoldó kezelések garantáltan ellazítanak.