csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Címke: #pszichológia
„A gyermeket kezeljük, és nem a dadogást”
„A gyermeket kezeljük, és nem a dadogást”
2019. okt. 22. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A dadogás terápiáját logopédus és pszichológus együttesen végzi. Zentai Orsolya és Fodor Ildikó is ezt teszi, hogy egymás munkáját kiegészítve segítsen a beszédhibás gyermekeken. A szakértőkkel annak apropóján beszélgettünk, hogy ma van a dadogás elfogadásának világnapja.
„A nagy bajra is van orvosság”
„A nagy bajra is van orvosság”
2019. okt. 11. 10:17, Életmódcall_made
"A szkizofrénia komplex kezelést igényel, melynek alapja a beteg számára legmegfelelőbb gyógyszeres kezelés kiválasztása" – hangzott el a Lelki Egészség Világnapján vezető pszichiáterek részvételével tartott sajtótájékoztatón.
Meghalt Vekerdy Tamás
Meghalt Vekerdy Tamás
2019. okt. 9. 10:21, Életmódcall_made
Magyarország kedvenc gyermekpszichológusa 84 éves volt. Tanácsait, gyermeknevelési útmutatóit több százezren olvasták évtizedek óta, napjainkban a közösségi médiában is óriási népszerűségnek örvendenek a tőle származó Idézetek. Emlékére ezekből válogatunk…
Merjünk bízni az anyai ösztöneinkben!
Merjünk bízni az anyai ösztöneinkben!
2019. okt. 4. 14:00, Babát várunkcall_made
Számos oka lehet annak, ha egy nő nem tudja felhőtlen boldogságként megélni az anyává válást. Ha ezt el tudnánk fogadni, akkor minden anya bátrabban beszélne a nehézségekről, akár a szülés utáni depresszióról is, és segítséggel könnyebben túljutna ezen a nehéz időszakon.
10 tipp a pozitív gondolkodásért
10 tipp a pozitív gondolkodásért
2019. szept. 27. 14:00, Életmódcall_made
Nem lehet elég korán kezdeni az optimista hozzáállást. Szerkesztőségünk olyan társasjátékot talált, amely kicsik és nagyok számára egyaránt felhőtlen szórakozást nyújt, miközben a pozitív gondolkodásra tanít.