csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Címke: #pszichológia
Stressz: nem elkerülni, hanem kezelni kell
Stressz: nem elkerülni, hanem kezelni kell
2020. febr. 4. 14:18, Életmódcall_made
– Nincs élet stressz nélkül. Hibás gondolkodás, ha valaki szeretné teljesen kiiktatni az életéből a feszültséget, mert lehetetlen – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.
Mit tegyünk, ha fél a gyerek?
Mit tegyünk, ha fél a gyerek?
2020. febr. 4. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Egy bizonyos fokig természetes, hogy kisgyermekünk szívesebben alszik résnyire nyitott ajtónál, vagy fél az ágy alatt lapuló „szörnyektől”. Azonban amikor a szorongás komoly méreteket ölt, érdemes utánajárni, mi lehet az aggodalom valódi alapja. Fridvalszki Nóra gyermek klinikai szakpszichológussal beszélgettünk.
Otthon lenni önmagunkban?
Otthon lenni önmagunkban?
2020. jan. 30. 13:25, Életmódcall_made
A mentális jóllét az élet minden területére kihat. A hároméves korunkig ért élmények meghatározók a személyiségünk alakulása szempontjából, ám ez nem jelenti azt, hogy később ne lehetne dolgozni az elakadásokon.
Tiszteletlen velem a gyermekem! Mit tegyek?
Tiszteletlen velem a gyermekem! Mit tegyek?
2020. jan. 30. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Minden kornak megvan a maga nehézsége és öröme. Vannak azonban olyan időszakok, amelyek erősen megtépázhatják az addig békésnek számító szülő-gyerek kapcsolatot.
Van segítség, ha bajban a házasság
Van segítség, ha bajban a házasság
2020. jan. 28. 15:00, Párkapcsolatcall_made
Az első gyermek érkezése is olyan normatív krízis, amiről tudniuk kell a fiataloknak ahhoz, hogy a nehézségeket kezelni tudják. Spronz Péter pszichológus, pár- és családterapeuta és Szalai Dóra tanácsadó szakpszichológus a csalad.hu-nak adott interjúban arról is beszélt, nem működhet hosszútávon egy kapcsolat, ha nincs a partnerek között kommunikáció, vagy ha rosszul tálalják egymásnak az érzéseiket. A házasságok megmentéséhez jól jöhet egy külső szakember.