csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: művészet
Lackfi János: „Első kézből tanulok az életről”

Lackfi János: „Első kézből tanulok az életről”

2021. jan. 20. 6:00, Interjúkcall_made

Lackfi János hatgyermekes édesapaként és négyszeres nagypapaként igazi nagycsaláddal büszkélkedhet. De vajon költői és írói látásmódjában milyen szerepet kapnak a szerettei? Hogyan inspirálja őt a népes família? A József Attila- és Prima Primissima-díjas alkotóval a közelgő Magyar Kultúra Napja alkalmából beszélgettünk.

Nagy-Kálózy Eszter: „Ketten együtt könnyebb tartalmat varázsolni a mindennapokba”

Nagy-Kálózy Eszter: „Ketten együtt könnyebb tartalmat varázsolni a mindennapokba”

2020. dec. 2. 6:00, Interjúkcall_made

Nagy-Kálózy Eszter nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért férjében, Rudolf Péterben olyan társra talált, akivel a magánéletben és a munkában is igazán jó párost alkotnak – immár harminc éve. A kerek évforduló kapcsán családról, házasságról és hivatásról is beszélgettünk a Kossuth-díjas színművésznővel, a végén pedig tettünk egy kitérőt az Őrségbe...

A művészet kortalan!

A művészet kortalan!

2020. aug. 17. 14:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Az OKIT több, mint egy társaság: a képző- és iparművészek meleg, családias közössége, egy gyümölcsöző alkotóműhely. Itt válik eggyé a művészet iránti szenvedély és az alkotói munka, amiből aztán tartós barátságok is születnek. Az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság elnökével és elnökségi tagjával beszélgettünk a közösség és a művészet erejéről.