csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: lelki egészség
Van segítség a vírusrettegés ellen!

Van segítség a vírusrettegés ellen!

2021. febr. 23. 6:00, Interjúkcall_made

Akkor kezeljük jól a járványhelyzetet, ha az, amit teszünk, nem okoz fennakadást a mindennapi életünkben – mondja a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának pszichológusa. Kiss Dániel szerint a kényszeres fertőtlenítés vagy az emberektől rettegés nem normális. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni.

Legyünk úrrá a téli depresszión!

Legyünk úrrá a téli depresszión!

2021. febr. 17. 15:00, Életmódcall_made

Legszívesebben egész nap ki sem kelnénk az ágyból? Folyamatosan kedvetlenek és motiválatlanok vagyunk? Kevésbé vágyunk mások társaságára? A téli lehangoltság nemcsak a hangulatunkra és a közérzetünkre hat kedvezőtlenül, az életminőségünket is negatívan befolyásolja, sőt, a szeretteinkkel való kapcsolattartást is megnehezíti. Íme néhány hasznos és praktikus tanács, amelyek segítségével a családunkban leküzdhetjük a téli mélabút.

„Másfél óra alatt sok házasságot lehetne megmenteni”

„Másfél óra alatt sok házasságot lehetne megmenteni”

2021. febr. 15. 15:00, Párkapcsolatcall_made

Babát váró fiatalok segítségével készít online felmérést az Apa Akadémia. Léder László alapító, pszichológus szerint a gyermekvállalásra készülő párok többsége nem gondolja végig a születés körüli időszakot, azt, hogy milyen életmódbeli változások várnak rájuk. A kutatás eredményeiből kiderül majd, miben kell segíteni a családalapítás előtt állókat.

Hogyan pezsdítsük fel a házasságunkat?

Hogyan pezsdítsük fel a házasságunkat?

2021. febr. 9. 15:00, Párkapcsolatcall_made

Nem ritka jelenség, hogy a szürke hétköznapok, a gyerekek körüli teendők és a rengeteg elfoglaltság miatt az évek múlásával megszokottá válik, kissé megkopik a házasság. Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy innen már csak lefelé vezet az út! Szabó Irén pszichológust arról kérdeztük, mi szükséges ahhoz, hogy újra “életet leheljünk” a párkapcsolatunkba.