csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: koronavírus
Kézmosás: egyszerű és hatékony védelem

Kézmosás: egyszerű és hatékony védelem

2020. okt. 15. 14:00, Életmódcall_made

A koronavírus-járvány második hulláma idején különösen nagy jelentősége van az olyan egyszerű eszközöknek, mint a szappan és a meleg víz. A saját és a családtagjaink egészégét védjük azzal, ha tudatosan és rendszeresen kezet mosunk. Az október 15-ei Kézmosás Világnapjának idén kiemelt jelentősége van.

3+1 immunerősítő tipp koronavírus idejére!

3+1 immunerősítő tipp koronavírus idejére!

2020. okt. 6. 5:00, Életmódcall_made

Bár nem lehet elégszer elmondani, hogy a megfelelő távolság és a maszkviselés elengedhetetlen a vírus megfékezésére, ezek mellett mást is tehetünk, hogy ne kapjuk el! A következő immunerősítő tippeket a legújabb kutatások alátámasztásával szedtük csokorba.

Koronavírus-konyha – Fertőzöttek diétája

Koronavírus-konyha – Fertőzöttek diétája

2020. szept. 30. 5:00, Életmódcall_made

Több család kényszerül ezekben a hetekben otthon ápolni koronavírusos beteget. Most hasznosulhat igazán az az útmutató, amelyet a magyar gyógyszerhatóság (OGYÉI) dietetikusai állítottak össze még tavasszal, kifejezetten a fertőzöttek táplálását segítendő. A merokanal.hu oldalon elérhető összefoglaló legérdekesebb részei azok, amelyek e betegség egyes sajátosságaira koncentrálnak.

Második hullám: ez már a mélységi védekezés ideje

Második hullám: ez már a mélységi védekezés ideje

2020. szept. 23. 14:00, Életmódcall_made

Jóval kreatívabb védekezést kíván a családoktól az őszi Covid-19-hullám, mint tavasszal a vírus honi bemutatkozása. Az ajánlott stratégia akkor egyszerű volt: igyekezzenek a családok szűkebb életterétől távol tartani a vírust. Ez elégnek is látszott, hisz a nagy arányban kórházi ápolást kívánó, jelentős részben idősebb betegeken kívül alig volt érintett. Most azonban gyökeresen más a helyzet. Sokkal több a fertőzött, akik zömükben fiatalok, nekik esetleg tüneteik sincsenek. Úgy pedig aktívan, de észrevétlenül szórhatják tovább a vírust.

Lesznek szóbeli vizsgák az őszi érettségin

Lesznek szóbeli vizsgák az őszi érettségin

2020. szept. 23. 7:56, Kamasz a családbancall_made

Tanítás nélküli munkanapok jöhetnek az őszi érettségi időszakában, de a tervek szerint ezúttal normál menetrend szerint zajlanak majd a vizsgák, és megtartják a szóbeli számonkéréseket is, persze szigorú óvintézkedések mellett – mondta el a Magyar Nemzetnek adott interjúban Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke.