csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: kórház
Miért egyre több az anorexiás tini?

Miért egyre több az anorexiás tini?

2021. febr. 25. 6:00, Kamasz a családbancall_made

A koronavírus járvány következtében szükséges korlátozó intézkedések hatására megnőtt az anorexiás fiatalok száma – mondta el a csalad.hu-nak a Szent János Kórház Gyermekpszichiátriai Rehabilitációs Osztályának főorvosa. Máttyus Anna hangsúlyozta, hogy súlyos, krónikus betegségről van szó, aminek kezelése hosszú és komplex orvosi munkát igényel.

Amikor felfordul a világ…

Amikor felfordul a világ…

2021. febr. 10. 10:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

A halál közelében lenni ritka őszinte és mély állapot, pláne, ha gyermekhalálról van szó. Ilyenkor kézzelfogható a lelkierő és a kitartás, de az elfogadás, megbocsátás és hit is sokat jelent ebben az időszakban. Kovács Ágnes Anna és Benkő Henrietta pszichológusokkal az élet határterületeiről – életről és halálról – beszélgettünk.

Dr. Mátrai Zoltán: Harmadával lehetne csökkenteni az emlőrák miatt bekövetkező halálozást

Dr. Mátrai Zoltán: Harmadával lehetne csökkenteni az emlőrák miatt bekövetkező halálozást

2021. febr. 4. 6:00, Interjúkcall_made

Magyarországon évente 8 ezer új emlőrákot diagnosztizálnak, ennek ellenére a szervezett szűrésre behívott nőknek még 40 százaléka sem él a lehetőséggel. Erről is beszélt a csalad.hu-nak Dr. Mátrai Zoltán, az Országos Onkológiai Intézet Emlő- és Lágyrészsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, aki azt is megjegyezte: az emlődaganatot nem lehet megelőzni, de időben felismerve gyógyítható.