csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: kincs
Az idős munkaerő igazi érték

Az idős munkaerő igazi érték

2021. máj. 4. 5:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Egy évtized alatt majdnem megháromszorozódott a nyugdíj mellett is aktívan dolgozó 65 év felettiek száma. Szalai Piroska, a KINCS munkaerőpiaci szakértője szerint a munka nemcsak a nyugdíjkiegészítő jövedelem miatt hasznos, hanem a mentális jóllétet is szolgálja.

Bensőséges a magyarok kapcsolata az édesanyjukkal

Bensőséges a magyarok kapcsolata az édesanyjukkal

2021. ápr. 29. 7:10, Kisgyermeket nevelünkcall_made

A magyarok többsége nagy tisztelettel, szeretettel és odafigyeléssel viszonyul az édesanyjához. A legtöbb magyar (91%) saját bevallása szerint kifejezetten jó és szoros kapcsolatban áll az édesanyjával, négyötödük szinte minden nap beszél vele és a többség (96%) felköszönti őt május első vasárnapján - derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) anyák napi felméréséből. A magyarok 79 százaléka szerint Magyarországon elismerik az édesanyákat.

Összekovácsolta a családokat ez a megpróbáltatásokkal teli időszak

Összekovácsolta a családokat ez a megpróbáltatásokkal teli időszak

2021. márc. 18. 6:00, Iskolást nevelünkcall_made

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatásai szerint a magyarok többsége kedvezően fogadja a kormány családpolitikai intézkedéseit, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy hazánkban az elmúlt tíz évben nőtt a gyermekvállalási kedv, és majdnem megduplázódott a házasságkötések száma. Erről és más hasonlóan pozitív tendenciákról, fontos kutatásokról, a pandémia hatásairól, valamint a közeljövő terveiről is beszélgettünk az immár három éve működő KINCS elnökével, Fűrész Tündével.