csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: karantén
Kamaszok karanténban 2.0

Kamaszok karanténban 2.0

2020. dec. 8. 15:00, Kamasz a családbancall_made

Elfogadás, megerősítés, meghallgatás, türelem. A csalad.hu-nak nyilatkozó mentálhigiénés szakember szerint elsősorban ezzel a négy dologgal segíthetik a szülők a kamaszokat abban, hogy könnyebben átvészeljék a digitális oktatással járó nehézségeket.

Erősödő értékteremtő szerep a karantén idején

Erősödő értékteremtő szerep a karantén idején

2020. dec. 2. 10:24, Otthon a családcall_made

A karantén-időszak kezdete óta keresettebbé válnak azok a tartalmak, amelyek az ismereteken túl egyfajta útmutatást is adnak, és lelki erőforrásként is szolgálnak a nehéz helyzetekhez. Ezért az elmúlt évben az eddiginél is fontosabb volt a családbarát média jelenléte. Ezeket a családbarát cikkeket és műsorokat díjazza a Média a Családért Alapítvány 13 éve.

(Karan)Tinikkel az élet...

(Karan)Tinikkel az élet...

2020. nov. 25. 10:01, Kamasz a családbancall_made

A viharos kamaszévek önmagában is kihívások elé állítják az egész családot, amit csak tetéznek a koronavírus járvány miatti korlátozások. Labancz Dániel klinikai szakpszichológussal beszélgettünk a tinédzserek veszteségeiről, fájdalmairól, valamint arról, hogy szülőként miben tudjuk támogatni őket.

Együtt élni a félelmeinkkel

Együtt élni a félelmeinkkel

2020. nov. 18. 10:50, Életmódcall_made

Napjainkban olyan életet vagyunk kénytelenek élni, amit eddig elképzelni sem tudtunk. Ráadásul a #maradjotthon időszakában az érzelmeink is megváltoztak, az eddig csak messziről látott sötétebb gondolatok egyre közelebb férkőznek hozzánk. Jószai Nóra tanácsadó szakpszichológussal a félelemről beszélgettünk.

Kötelező a maszk a színházakban is

Kötelező a maszk a színházakban is

2020. szept. 17. 8:00, Életmódcall_made

A kormány döntött többek között a szórakozóhelyek este 11 órakor történő bezárásáról és a koronavírustesztek hatósági árának megállapításáról, így egy tesztért semmilyen jogcímen nem lehet majd 19 500 forintnál többet elkérni – számolt be a kormányülésen hozott döntésekről Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.