csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: ivóvíz
„A nap fénypontjaként megkoszorúzzuk a Balatont” – A víz világnapját ünnepeljük

„A nap fénypontjaként megkoszorúzzuk a Balatont” – A víz világnapját ünnepeljük

2021. márc. 22. 6:00, Életmódcall_made

Ma már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a víz milyen fontos szerepet tölt be az életünkben, és bolygónk életében is. De hogyan kelthetjük fel az óvodások és az iskolások érdeklődését a téma iránt és miként hívhatjuk fel figyelmüket a környezettudatosságra? Miben rejlik egy lelkes és tettre kész női közösség ereje? A víz világnapja kapcsán erről beszélgettünk.

"Gondold meg és igyál!"

"Gondold meg és igyál!"

2020. aug. 12. 14:00, Életmódcall_made

Az egyik legnagyobb közkeletű tévedés, hogy az ember szervezete maga tudja a legjobban, mire van szüksége. Jó példa erre a szomjúságérzet, amely ötven felett már gyakrabban cserben hagy, az idő múlásával pedig mind megbízhatatlanabb lesz.

„Ittál eleget?” – Folyadékpótlás gyermekkorban

„Ittál eleget?” – Folyadékpótlás gyermekkorban

2020. aug. 4. 4:00, Életmódcall_made

Jóval gyakrabban esik szó az idősek kiszáradásáról, noha – bár részben más okokból – a gyerekek sem kevésbé veszélyeztetettek e szempontból. A még csak fejlődő szervezetük nehezebben kezeli, ha túl csekély, vagy nagyon rapszodikus a folyadékbevitelük. Ráadásul a szomjúságérzetükre sem nagyon lehet számítani: egy, a játékába rendesen belemerült gyereknek talán a vizespohár a legutolsó, ami az eszébe jut.

Te mit teszel?

Te mit teszel?

2019. aug. 12. 15:10, Életmódcall_made

Eltelt a műanyagmentes július, és ha nem is lett teljesen hulladékmentes a világ, talán egy hangyányival kevesebb műanyagot termeltünk. A téma sokakban elindított valamit, és ez jó, mert ez volt a cél. Bár mondjuk inkább azt: ez csak a kezdet!