csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: gyerekorvos
Ingyenes gyermekbőrgyógyászat – online

Ingyenes gyermekbőrgyógyászat – online

2020. dec. 16. 13:46, Életmódcall_made

Megkezdte a gyermekek országos ingyenes online bőrgyógyászati ellátását a Szent János Kórház Budai Gyermekbőrgyógyászati Központjának 3 tapasztalt gyermekbőrgyógyász főorvosa. A szolgáltatásnak köszönhetően a 18 évesnél fiatalabb bőrbeteg gyerekek, szüleik segítségével az okostelefonokra telepíthető „MedInnoScan” nevű applikáción keresztül kérhetnek segítséget.

Gyermekszemek – ahogy az orvos látja

Gyermekszemek – ahogy az orvos látja

2020. szept. 15. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Az elmúlt hetek a gyermekes családokban elsősorban az iskolai készülődésről szóltak, füzetek, táska, tolltartó, minden készen álljon szeptember elsejére. De vajon mindenkinek eszébe jut, hogy az eredményes tanulás egyik alapvető feltétele a jó látás? Dr. Soproni Anna gyermekszemész szakorvossal az egyik legnagyobb kincsünkről, a gyermekszemekről beszélgettünk.

Ha baj van a tejfogakkal…

Ha baj van a tejfogakkal…

2020. aug. 3. 14:03, Kisgyermeket nevelünkcall_made

A tejfog gyökérkezelése merőben különbözik a maradandókon végzett eljárástól, de szükségessé válhat, mert nem szabad idő előtt megválni a tejfogaktól. Ez csupán két érdekesség, amit jómagam is nemrég tudtam meg, amikor gond adódott a kislányom fogával.

Köszönjük, egészségügyi dolgozók!

Köszönjük, egészségügyi dolgozók!

2020. júl. 1. 5:00, Életmódcall_made

Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Az Országgyűlés 1992-ben döntött az emléknap megalapításáról, 2011-től pedig az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nappá nyilvánította a Semmelweis Ignác születésnapján tartott ünnepet. Az idei megemlékezésnek különös súlyt ad a koronavírus-járvány: ezúton is köszönjük valamennyi orvos, ápoló és egészségügyben dolgozó helytállását.

Felveszik a harcot a járvánnyal – e-mailen és telefonon is segítenek a János kórház gyermeksebészetén

Felveszik a harcot a járvánnyal – e-mailen és telefonon is segítenek a János kórház gyermeksebészetén

2020. ápr. 28. 9:02, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Egy 24 órás ügyelet, majd néhány órás alvás után ízületbe hatoló bokasérülést műt. Ha hazaér, online nyújt távsegítséget a megsérült gyermekek szüleinek. Azt mondja, a szülők megértők és elfogadók a járványhelyzet miatt bevezetett szigorúbb eljárásrenddel kapcsolatban. Ő Mona Tamás, a Szent János Kórház gyereksebészetének osztályvezető főorvosa. Huszonnyolc éve van a pályán a pólós doktor bácsi.