csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #gyász
Amit most érzünk, az egyfajta gyász
Amit most érzünk, az egyfajta gyász
2020. márc. 29. 11:00, Otthon a családcall_made
Egyszerre gyászolunk most egyéni és társadalmi szinten – véli a koronavírus-járvány érzelmi hatásaival kapcsolatban David Kessler, a világ első számú gyász-szakértője. Szerinte a feladatunk most az, hogy hagyjuk az érzéseket feltörni, érezzük át a szomorúságot, a félelmet és a haragot, éljük meg a gyászt, majd haladjunk tovább.
Gyász a családban – a szomorúság, a sírás nem lehet tabu!
Gyász a családban – a szomorúság, a sírás nem lehet tabu!
2019. nov. 2. 9:26, Életmódcall_made
Kegyeleti legokészletet árul egy osztrák temetkezési vállalat, hogy ilyen módon segítse át a gyermekeket a gyászfolyamaton. Vajon a játék valóban jó módszer arra, hogy a legkisebbek számára megkönnyítse a búcsúzást? Erről is kérdeztük Sz. Látó Judit mentálhigiénés szakembert, gyászcsoport vezetőt.
Szóljon a családi megemlékezésről a halottak napja
Szóljon a családi megemlékezésről a halottak napja
November elseje mindenszentek ünnepe, november másodika halottak napja. Bármennyire is próbáljuk eltitkolni a gyermekeink előtt az élet szomorú oldalát, nekik is szembe kell nézniük az elmúlással. Milyen legyen a halottak napja a családdal a gyertyákon és koszorúkon túl?
Készülődés a halottak napjára
Készülődés a halottak napjára
A jövő szombati halottak napja alkalmából sokan útnak indulnak a fővárosból vidékre vagy a vidéki városokban, falvakban élők más környékbeli településekre, hogy a temetőkben tegyenek kegyeleti látogatásokat. Ennek mentén az október végi, november eleji időszak az egyik legmozgalmasabb a virágkereskedők számára.
Meghalt Vekerdy Tamás
Meghalt Vekerdy Tamás
2019. okt. 9. 10:21, Életmódcall_made
Magyarország kedvenc gyermekpszichológusa 84 éves volt. Tanácsait, gyermeknevelési útmutatóit több százezren olvasták évtizedek óta, napjainkban a közösségi médiában is óriási népszerűségnek örvendenek a tőle származó Idézetek. Emlékére ezekből válogatunk…