csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #fogászat
Ha baj van a tejfogakkal…
Ha baj van a tejfogakkal…
2020. aug. 3. 14:03, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A tejfog gyökérkezelése merőben különbözik a maradandókon végzett eljárástól, de szükségessé válhat, mert nem szabad idő előtt megválni a tejfogaktól. Ez csupán két érdekesség, amit jómagam is nemrég tudtam meg, amikor gond adódott a kislányom fogával.
5 gyakori kérdés, ha jön a baba foga
5 gyakori kérdés, ha jön a baba foga
2019. nov. 19. 11:11, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Az első fogak előbújásakor számos kérdés felmerülhet a szülőkben. Mikor indul meg a folyamat? Normális-e, ha hőemelkedés vagy hasmenés kíséri? Mit lehet tenni a fájdalom enyhítése érdekében?
Nem csak a fogunk bánhatja!
Nem csak a fogunk bánhatja!
2019. aug. 5. 6:45, Életmódcall_made
A fogászati gócokból a baktériumok mérgező anyagai szétszóródhatnak a szervezetben, növelve ezzel a műtétek utáni szövődmények, gyulladások kialakulását - figyelmeztetett a Parodontológiai Klinika szakorvosa. Drajkó Zsombor megjegyezte: leghatékonyabb megelőzés a féléves fogorvosi ellenőrzés.
Menő lett a fogszabályzó
Menő lett a fogszabályzó
2019. máj. 30. 18:32, Kamasz a családbancall_made
Míg a felnőtt korosztály kellemetlennek érzi a viselését, addig a kamaszok maguk kérik, hogy nekik is tegyenek fel olyan szerkezetet, ami helyreigazítja a kusza fogsort. Nem csoda, hiszen ma már különböző színű, sőt, ízesített lenyomatanyagú változatban is elérhetőek a fogszabályzók.
Fogimplantátum? Érdemes előtte erre is gondolni
Fogimplantátum? Érdemes előtte erre is gondolni
2019. máj. 30. 10:38, Életmódcall_made
Az implantátumok, a tartós fogpótlások, koronák, hidak és a kivehető protézisek is gyakran okoznak allergiát, ezért annak, aki ilyen komoly beavatkozásra készül, érdemes ellenőriztetnie, hogy nem allergiás-e az implantátumra.