A téli hónapok legnépszerűbb zöldségei és gyümölcsei amellett, hogy rendkívül ízletesek, az egészséges bébiételekhez is kiváló alapanyagként/hozzávalóként szolgálnak, legyen szó levesről, főzelékről vagy éppen húsos ételről.
A csecsemő számára a legtökéletesebb táplálékot az anyatej jelenti, melynek minőségét és mennyiségét komolyan befolyásolhatja az anya táplálkozása. A tudatosan összeállított, egészséges és kellőképpen változatos étrend amellett, hogy „gondoskodik” a kismama szervezetének működéséhez szükséges energiáról, biztosítja a tejkiválasztáshoz nélkülözhetetlen tápanyagokat is.
Amikor az emberek még az ozsonnát is porcelánból ették, az úriasszonyok fehéren és puhán tartották a kezüket, és éppen csak átlapozták a naptárt ezerkilencszázra – a desszert akkor is a konyha kedvenc fogása volt. Százéves őszi finomságokat ajánlunk a Magyar Háziasszonyok Közlönyének 1903-as őszi számaiból. A korabeli nyelvezet külön ínyencség a receptek mellé!
Finom, egészséges, a gyerekek pedig legalább olyan örömmel vetik bele magukat a jégkrémkészítésbe, mint amikor pár órával később a hideg finomságok bekebelezésére kerül sor.