csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #egészségestáplálkozás
Naponta három marék zöldség, gyümölcs

Naponta három marék zöldség, gyümölcs

2020. szept. 6. 8:00, Életmódcall_made

Az egészséges táplálkozás egyetlen étel vagy élelmiszer tilalmát sem jelenti. Vannak azonban olyan táplálékok, amelyeket érdemes előnyben részesíteni, míg másokat csak ritkábban jó fogyasztani. Íme néhány jó tanács az Országos Egyészségfejlesztési Intézet energia-egyensúlyról készített kiadványából.

Fél figyelem = fél egészség

Fél figyelem = fél egészség

2020. aug. 31. 14:00, Életmódcall_made

Nagy öröm, ha rendesen iszik a család! Különösen kánikulában könnyebbség, ha senkit sem kell nógatni az ütemes folyadékpótlásra. Még megnyugtatóbb, ha nem cukros üdítőket, hanem csupa "egészségeset" isznak: teát, tejet, igazi gyümölcsleveket...

A mérték a lényeg – táplálkozási kisokos

A mérték a lényeg – táplálkozási kisokos

2020. aug. 29. 14:00, Életmódcall_made

Idős vagy fiatal, felnőtt vagy gyermek – az egészséges táplálkozás mindenkinek fontos. Érdemes tisztában lenni azzal, milyen táplálékot hogyan képes felhasználni a testünk, mit jelentenek, miért lényegesek a kalóriák. Egyebek mellett ebben is segít a Nemzeti Népegészségügyi Program Egyem vagy ne egyem című kiadványa. Ebből szemezgettünk.

"Gondold meg és igyál!"

"Gondold meg és igyál!"

2020. aug. 12. 14:00, Életmódcall_made

Az egyik legnagyobb közkeletű tévedés, hogy az ember szervezete maga tudja a legjobban, mire van szüksége. Jó példa erre a szomjúságérzet, amely ötven felett már gyakrabban cserben hagy, az idő múlásával pedig mind megbízhatatlanabb lesz.