csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: depresszió
Mitől hiperérzékenyek a mai fiatalok?

Mitől hiperérzékenyek a mai fiatalok?

2021. ápr. 8. 5:00, Kamasz a családbancall_made

Alfa generáció, digitális bennszülöttek, internetes tartalomgyártás. Mind-mind olyan fogalmak, amelyek néhány évtizeddel ezelőtt még nem is léteztek. Geist Gábor mentálhigiénés szakembert, szociológust kérdeztük a mai fiatalság lelkivilágáról, valamint arról, hogy szülőként hogyan támogathatjuk őket ebben az impulzív, felgyorsult világban.

Legyünk úrrá a téli depresszión!

Legyünk úrrá a téli depresszión!

2021. febr. 17. 15:00, Életmódcall_made

Legszívesebben egész nap ki sem kelnénk az ágyból? Folyamatosan kedvetlenek és motiválatlanok vagyunk? Kevésbé vágyunk mások társaságára? A téli lehangoltság nemcsak a hangulatunkra és a közérzetünkre hat kedvezőtlenül, az életminőségünket is negatívan befolyásolja, sőt, a szeretteinkkel való kapcsolattartást is megnehezíti. Íme néhány hasznos és praktikus tanács, amelyek segítségével a családunkban leküzdhetjük a téli mélabút.

Merjünk bízni az anyai ösztöneinkben!

Merjünk bízni az anyai ösztöneinkben!

2020. okt. 3. 9:00, Babát várunkcall_made

Számos oka lehet annak, ha egy nő nem tudja felhőtlen boldogságként megélni az anyává válást. Ha ezt el tudnánk fogadni, akkor minden anya bátrabban beszélne a nehézségekről, akár a szülés utáni depresszióról is, és segítséggel könnyebben túljutna ezen a nehéz időszakon.

Hogyan lendüljünk túl a nyaralás utáni depresszión?

Hogyan lendüljünk túl a nyaralás utáni depresszión?

2020. aug. 29. 8:00, Életmódcall_made

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy jól sikerült, élménydús vakációról hazatérve úrrá lett rajtunk a rosszkedv, és a “normál” életbe való visszatérésnek már a gondolata is elborzasztott bennünket. A nyaralás utáni lehangoltság természetes jelenség, de szerencsére néhány apró trükkel megkönnyíthetjük a visszarázódást a megszokott hétköznapokba.