csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: cukorbetegség
Keserédes kockázatközösség

Keserédes kockázatközösség

2020. nov. 17. 15:00, Életmódcall_made

A cukorbetegek a koronavírus-járvány szempontjából is veszélyeztetett csoportba tartoznak, a betegséggel élők száma pedig egyre növekszik. Mind többeknél és mind fiatalabb korban diagnosztizálják a 2-es típusú – régen még öregséginek nevezett – cukorbetegséget. A modern ember életmódja pedig egyenesen a kórnak dolgozik.

Élet határok között – Egy cukorbeteg kamasz naplója

Élet határok között – Egy cukorbeteg kamasz naplója

2020. nov. 14. 11:07, Életmódcall_made

Egészen 2020 nyaráig a tinédzserek szokványos mindennapjait élte Gógán Enikő. A 15 éves lány világa alapjaiban rendült meg, amikor I-es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Ennek ellenére tele van álmokkal és bölcsen csak így fogalmaz: felesleges olyasmin aggódni, amin nem tudunk változtatni. Enikővel a diabétesz világnapja alkalmából beszélgettünk.

Érdemi segítség az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek és felnőtteknek

Érdemi segítség az 1-es típusú diabéteszes gyermekeknek és felnőtteknek

2019. dec. 18. 12:43, Támogatások, kedvezményekcall_made

Öt intézkedés lép életbe januártól az 1-es típusú diabétesszel élők támogatására. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta: a mindennapi életet segítő eszközökhöz könnyebben és olcsóbban juthatnak majd hozzá az érintett gyermekek szülei, illetve a felnőttek, de jelentős változás az is, hogy a szülők jogosultak lehetnek a gyermekek otthongondozási díjára és az ápolási díjra.