csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: bőrgyógyász
Ingyenes gyermekbőrgyógyászat – online

Ingyenes gyermekbőrgyógyászat – online

2020. dec. 16. 13:46, Életmódcall_made

Megkezdte a gyermekek országos ingyenes online bőrgyógyászati ellátását a Szent János Kórház Budai Gyermekbőrgyógyászati Központjának 3 tapasztalt gyermekbőrgyógyász főorvosa. A szolgáltatásnak köszönhetően a 18 évesnél fiatalabb bőrbeteg gyerekek, szüleik segítségével az okostelefonokra telepíthető „MedInnoScan” nevű applikáción keresztül kérhetnek segítséget.

Szépüljünk őszi gyümölcsökkel!

Szépüljünk őszi gyümölcsökkel!

2020. okt. 4. 14:00, Életmódcall_made

Az ősszel érő gyümölcsök amellett, hogy színpompásak és zamatosak, szépségápolásra is kiválóan alkalmasak, mivel a bőrünkre is jótékony hatással vannak. Ráadásul a természet ajándékait felhasználva a kislányukkal házilag is elkészíthetünk egy-két tápláló és frissítő pakolást. Ismerjünk meg néhány otthoni praktikát!

Napozási kisokos járvány idejére

Napozási kisokos járvány idejére

2020. aug. 8. 6:00, Életmódcall_made

A karatén miatt tavasszal sokan hosszú hetekig alig mentek ki a szabadba, így a bőrük nem tudott felkészülni a nyárra. A hirtelen napozás így a szokásosnál is könnyebben okoz leégést, ami köztudottan növeli a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát. Legyünk türelmesek és fogadjuk meg a szakemberek tanácsait!

Félnünk kell a fényvédőktől?

Félnünk kell a fényvédőktől?

2019. jún. 17. 5:21, Életmódcall_made

A kémiai és a fizikai szűrős fényvédők is felszívódnak a vérben – derült ki a minap egy kutatásból. A gond az, hogy egyelőre nem tudni, ennek milyen hosszútávú hatása van az egészségünkre. A bőrdaganatot okozó UV-sugárzással szemben azonban védekezni kell. De akkor mégis mit kenjünk magunkra? Erről faggattuk dr. Szandányi Réka bőrgyógyászt.