csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: baleset
Karoliny Anna: veszélyesebb a gombelem, mint a tű

Karoliny Anna: veszélyesebb a gombelem, mint a tű

2021. jan. 25. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Pénzérme, üveggolyó, ceruzaelem, gombelem, csat, fogkefe, gombostű, rajzszög, mágnes. Ez csak néhány tárgy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gasztroenterológia osztályvezető főorvosának és munkatársainak gyűjteményéből. Karoliny Anna egy méretes dobozban tárolja a gyerekek pocakjából kiszedett eszközöket.

Hagyja a fűrészelést az orvosra!

Hagyja a fűrészelést az orvosra!

2020. dec. 30. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Idén nem tipikus téli szezonra készülnek a gyermektraumatológiákon. A koronavírus-járvány miatt harmadannyi a szokásos, szezonális baleset. Ám a „karatén-fogságban” töltött hosszú nap után estére könnyű túlpörögni egy kisgyereknek, ez pedig már járhat sérülésekkel – tudtuk meg Dr. Varga Marcelltől, a Péterfy Kórház Baleseti Központjának gyermektraumatológusától.

Ha anya lerobban…

Ha anya lerobban…

2020. okt. 7. 14:00, Életmódcall_made

Tavaly októberben egy kellemes őszi koradélutánon békésen üldögéltem a nappalink szőnyegén, amikor az én örökmozgó hároméves fiam úgy gondolta, azzal fejezi ki legjobban a szeretetét, ha igazi ketrecharcosként ugrik az ölembe. Telibe találta a bal térdemet, de legalább volt gipsz zöld színben a kórházban készleten.

Miről vallanak a gyermekbalesetek?

Miről vallanak a gyermekbalesetek?

2020. aug. 18. 14:06, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Folyamatosan nagyüzem volt az idei nyáron a budapesti baleseti intézet gyermektraumatológiáján. A legtöbb kéz-, láb- és koponyasérülést a trambulin és az elektromos roller balesetek okozták. Emiatt naponta három-négy műtétre volt szükség – mondja dr. Varga Marcell gyermektraumatológus.

Felveszik a harcot a járvánnyal – e-mailen és telefonon is segítenek a János kórház gyermeksebészetén

Felveszik a harcot a járvánnyal – e-mailen és telefonon is segítenek a János kórház gyermeksebészetén

2020. ápr. 28. 9:02, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Egy 24 órás ügyelet, majd néhány órás alvás után ízületbe hatoló bokasérülést műt. Ha hazaér, online nyújt távsegítséget a megsérült gyermekek szüleinek. Azt mondja, a szülők megértők és elfogadók a járványhelyzet miatt bevezetett szigorúbb eljárásrenddel kapcsolatban. Ő Mona Tamás, a Szent János Kórház gyereksebészetének osztályvezető főorvosa. Huszonnyolc éve van a pályán a pólós doktor bácsi.