Bárdosiék: Krupp? Ne pánikolj! - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Bárdosiék: Krupp? Ne pánikolj!

csalad.hu
2020. nov. 6. 15:00
Blogok

Aki szülőként már megtapasztalta azt a szörnyű félelmet és tehetetlenséget, amit a gyermeke kruppos rohama idején érez, az azt kívánja, soha többet ne kelljen ilyet átélnie. Sajnos azonban a helyzet megismétlődhet, ezért jobb, ha felkészülünk rá. Hogyan? Erről vallanak Bárdosiék legfrissebb vlogjukban.

– A feleségem, amint meghallja az első köhintést, mint egy vadászkutya, beleszagol a levegőbe: itt krupp gyanú van! – mondja Sanyi, aki szerint neje hihetetlen érzékkel valóban már az első furcsa jelre ugrik.

– Ilyenkor kicsapok minden ablakot. Ha „szerencsés” időjárás van odakint, tehát 8-10 fok, akkor ki kell tenni a gyereket az ablakba és a hideg levegő megszünteti, megállítja ezt a rohamot. Nyáron pedig a hűtőszekrény elé kell állni – osztja meg tapasztalatait Ildi. – A lényeg azonban, hogy ne pánikolj! Ha pánikolsz, a gyerek is megijed, amiből sírás lesz és akkor még nehezebben kap levegőt. Szóval, ha nagyon fázol, öltözz föl, de ne fűtsd be a gyerekszobát 20 foknál jobban! – ajánlja a népszerű házaspár.