A nyári szünetben is kapnak ételt a rászoruló gyermekek - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A nyári szünetben is kapnak ételt a rászoruló gyermekek

EMMI
2020. jún. 8. 14:24
Támogatások, kedvezmények

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tárca hangsúlyozta: a kormány számára kiemelten fontos, hogy az iskolai szünetekben is biztosított legyen a hátrányos helyzetű gyermekek megfelelő étkezése. 2016 januárjától az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről, amelyhez a kormány biztosítja a szükséges forrásokat. 2010 óta közel háromszorosára nőtt a gyermekétekeztetésre fordított támogatás. Jövőre pedig tovább nő a gyermekétkeztetésre fordítható támogatás mértéke: 2021-ben már több mint 86 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

A veszélyhelyzet miatt az iskolai gyermekfelügyeletet és ezzel párhuzamosan az iskolai étkeztetés lehetőségét június 26-ig kell biztosítania az intézményeknek. A felügyeletet igénybe nem vevő tanulók számára pedig a szünidei gyermekétkeztetést június 16-ától kell biztosítaniuk az önkormányzatoknak – olvasható az EMMI közleményében.