6000 intézményben rendben folyik az oktatás - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

6000 intézményben rendben folyik az oktatás

EMMI
2020. szept. 7. 9:50
Támogatások, kedvezmények

Csaknem 6000 intézményben rendben folyik az oktatás, a héten 4 óvodában és 6 iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni a járványügyi helyzet miatt – tudatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Szeptember 1-jén hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén. A óvodák, iskolák betartják a biztonsági ajánlásokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi folyamatokat, bejelentéseket – hangsúlyozta az EMMI.

A Minisztériumhoz összesen 182 bejelentés érkezett, ezek közül 69 igényel nyomon követést, tanügyi intézkedésre eddig csak 10 intézményben volt szükség.

Közölték: eddig 4 óvodában és 6 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, minden esetben meghatározták a felülvizsgálat időpontját.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ folyamatosan figyelemmel követi a fertőzöttség alakulását, és minden olyan helyszínen megteszi a szükséges intézkedéseket, ahol a fertőzés megjelenik – zárult a tárca közleménye.