A Férfiak Klubja által kezdeményezett, és az apák napjához kapcsolódó program lényege, hogy az apák vigyék be gyermekeiket a munkahelyükre, így töltve velük minőségi időt, és megmutatva nekik a munkájukat.

Beneda Attila – a kezdeményezéshez csatlakozó Grantis Hungary Zrt. pénzügyi tanácsadócégnél – azt hangoztatta, a kormány elkötelezett a családok erősítése mellett, és fontosnak tartja, hogy az apákra is kellő figyelem jusson, ennek érdekében 2010 óta szinte az összes családtámogatási elem elérhető a számukra is, valamint a Családvédelmi akciótervben is szerephez jutnak.

Azt szeretnék, hogy a kívánt, tervezett, vágyott gyermekek megszülessenek, és kialakuljon a munka és a család egyensúlya, ehhez pedig az olyan kezdeményezések, mint a Vállvetve apával nagy segítséget adhatnak – emelte ki a helyettes államtitkár.

Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója elmondta, azért indították tavaly útjára a kezdeményezést, mert úgy látták, nem egyértelmű, hogyan kell ünnepelni az apák napját.

Ezért új hagyományt szeretnének teremteni, hogy az apák avassák be a munkahelyi "titkos életükbe" a gyermekeket, akiknek nagy élmény a betekintés a felnőttek világába, valamint elmélyíti az apa és a gyermek kötődését – fűzte hozzá.

Bedő Imre kitért arra is, hogy gazdasági vonatkozása is van a programnak, mivel sok gyermek úgy nő fel és úgy kerül ki az iskolából, hogy nem lát munkahelyet, ezen szeretnének változtatni.

Idén több mint 60 cég, önkormányzat és oktatási intézmény csatlakozott a programhoz – tette hozzá.

(fotó: shutterstock)