csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #világnap
Rétvári Bence: „Az anyatej a gyermek legegészségesebb tápláléka”
Rétvári Bence: „Az anyatej a gyermek legegészségesebb tápláléka”
2019. aug. 2. 14:14
Az anyatej védi a gyermek és az édesanya egészségét, egyebek mellett ezért is alakítanak ki egyre több közösségi helyszínen szoptató szobát. De hogy az anyák maximálisan a gyermekükre tudjanak koncentrálni bababarát szülészetekre is szükség van, amelyek kialakítására 2020-ig 10 milliárd forintot fordíthatnak a kórházak.
Kedvencünk: a csokoládé
Kedvencünk: a csokoládé
2019. júl. 12. 14:01
Létezik olyan ember a világon, aki még sosem evett csokoládét? Ritkaság! Többszáz éve szeretjük, isszuk és esszük, keverjük, ízesítjük és formázzuk, hogy minél többféleképpen élvezhessük. Igazán finom, csokiillatú összeállításunk következik. Jó apropónk van erre: július 11-e a csokoládé világnapja!
Rangsor készült az európai országok családpolitikájáról
Rangsor készült az európai országok családpolitikájáról
2019. júl. 12. 9:58
Tizenkét szempont alapján értékelte 45 európai ország családpolitikai intézkedéseit a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért, és közölte az ez alapján felállított rangsort a népesedési világnapon. Magyarország Franciaországgal együtt a rangsor élén végzett.
A drog megölheti a boldogságot…
A drog megölheti a boldogságot…
2019. jún. 27. 12:54
Nincs olyan, hogy könnyűdrog. Csak drog van. Nem igaz az, hogy a marihuánára nem lehet rászokni, a dizájner drogok pedig megölik az agyban a boldogságért felelős területet. A kábítószer-ellenes világnap kapcsán egyebek mellett ezekre a veszélyekre hívta fel a figyelmet a Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése elnevezésű uniós projekt szakmai vezetője. Téglásy Kristóf megjegyezte: az éjjel-nappal hívható telefonszolgálatok önkéntesei segítenek a bajba jutott fiataloknak.
Védőoltás kisokos
Védőoltás kisokos
2019. jún. 20. 17:17
A ma elérhető vakcinákkal akár végzetes kimenetelű betegségektől is megóvhatjuk a családunkat. Az oltóanyagok teljesen biztonságosak, így az ajánlott oltások esetében csak az álhírek, no meg a pénztárcánk gátolhat meg abban, hogy beadassuk őket a gyermekeinknek.