csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #takácsbence
A tizedik… – avagy kell-e nekünk három gyerek?
A tizedik… – avagy kell-e nekünk három gyerek?
2019. aug. 22. 14:31
„Köszöntelek. Köszönthetlek?” – valahogy így jelent meg az első írásom, jó-jó, még tanulom: blogbejegyzésem a csalad.hu-n, azzal a reménnyel, hogy lesz, aki olvas, mi több, sikerül egy kicsit az apai/atyai nézőpontot is be-becsempésznem a gyermekvállalás és -nevelés szépségeibe. ÉS! Már a tizedik következik. Köszönöm neked, kedves Olvasó, és kérlek, bátoríts, kritizálj, szólj, de legfőképpen olvass! Mert a mostani, a tizedik fog csak igazán nagyot szólni… amelyben felvetem, hogy miért nem biztos, hogy fogok még írni.
„Apa, te csajozol?”
„Apa, te csajozol?”
2019. aug. 16. 14:08
Újra esik. Mondják, hogy még lesz jobb idő, de megint nem tudunk úgy családi programot szervezni, hogy gyermekeim ne az esernyőjükkel és persze a rettentően sáros cipőjükkel üljenek be az autóba. Ami persze azt is jelenti, hogy amint közeledik az ősz, a porszívó és a törlőkendő nélkülözhetetlen kellékeivé válnak a mindennapoknak.
Én idő – Mi időnk…
Én idő – Mi időnk…
2019. aug. 8. 14:00
Először aludt nélkülünk négyéves lányunk. Mondom: nélkülünk, vagyis bejelentette egy verőfényes augusztusi napon, hogy ő most ott marad Maminál és Papinál. Most is libabőrös a karom, alig találom helyén a betűket, ahogy írom, akarom mondani, kibeszélem magamból, hogy „felnőtt” lett, már nem kell mindig az anyai vagy éppen atyai ölelés és izgalmasabb nélkülünk.
Apa súlyos beteg…
Apa súlyos beteg…
2019. aug. 1. 9:29
Már megint – és prüszkölöm bele a mindig félig üres zsebkendőmbe. Mert megfáztam az éjjel, amikor drága gyermekem, lányom maga alá gyűrte az én takarómat és emiatt, a résnyire nyitott ablak egész hetemet tette tönkre, olyan betegséget okozva, mellyel – szerintem – még aznap orvoshoz kell rohannom.
Baby guarding, avagy kell-e dadus…
Baby guarding, avagy kell-e dadus…
2019. júl. 30. 13:04
Én nem tudom, hogy kell-e, és egyáltalán dadus-e a dadus. De az is kérdés, hogy nagyszülő-e a nagyszülő, vagyis az én szüleim, akik még éppen aktívan dolgoznak, vagy már megérdemelten pihengetnek. És ha azok, akkor mitől és mikortól nagyszülők ők, és mikortól jöjjön segítségként egy, a családunktól idegen személy. Egyet tudok: még 2015-öt írtunk, és a naptáram tele volt tervekkel, feladatokkal, helyszínekkel és eseményekkel…