csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #szívinfarktus
Megduplázódott a sikeres újraélesztések száma
Megduplázódott a sikeres újraélesztések száma
2019. aug. 30. 14:00
A legfrissebb adatok szerint két és fél év alatt csaknem duplájára emelkedett a sikeres újraélesztések száma az Országos Mentőszolgálatnál – mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója az M1-en.
Szívrohamban hal meg a legtöbb európai ember
Szívrohamban hal meg a legtöbb európai ember
2019. júl. 17. 15:00
Keringési rendszeri betegségekben, elsősorban szívrohamban vagy agyvérzésben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióban, a második leggyakoribb halálok a különféle rákos megbetegedés – írta keddi értékelésében az EU statisztikai hivatala (Eurostat).
Egyre több fiatal kap szívrohamot
Egyre több fiatal kap szívrohamot
2019. júl. 12. 12:56
A közhiedelemmel ellentétben nemcsak az idősebb korosztály, hanem akár a húszas és harmincas éveikben járó fiatalok is kaphatnak szívrohamot: arányuk az utóbbi évtizedben valamelyest megemelkedett – mondta a Magyar Nemzetnek a kardiológiai intézet főigazgatója. sokan halhatatlannak gondolják magukat, nem veszik elég komolyan a tüneteket – tette hozzá a szakember.
Előre jelezhető a szívinfarktus
Előre jelezhető a szívinfarktus
2019. júl. 3. 13:43
Előre jelezheti a szívinfarktust egy magyar kutatócsoport új rizikóbecslő orvosi eljárása – mondta a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának kutatóorvosa az M1 aktuális csatorna műsorában.
Így fussunk okosan
Így fussunk okosan
2019. jún. 24. 15:26
Felmérések szerint a magyarok 12 százaléka mozog rendszeresen, a többségük fut, közel egymillió ember. Nekik ad tanácsot a Magyar Kardiológusok Társasága és a Fővárosi Önkormányzat, hogy hogyan tegyék ezt a lehető legjobban.