csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Címke: #pszichológia
Így segítsünk önbizalomhiányos tini gyermekünknek
Így segítsünk önbizalomhiányos tini gyermekünknek
2020. febr. 20. 6:00, Kamasz a családbancall_made
Szülőként akkor is óriási hatással vagyunk a gyermekünk önbizalmára, amikor annak éppen nem vagyunk tudatában. Akkor is, amikor megdicsérjük egy dolgozat után vagy puszit adunk neki búcsúzáskor (ha egyáltalán még hagyja), és akkor is, amikor nem szándékosan, de az egójába gázolunk egy félrement mondattal. Íme néhány tipp, hogyan építsük pozitív irányba tinink önbizalmát.
Stressz: nem elkerülni, hanem kezelni kell
Stressz: nem elkerülni, hanem kezelni kell
2020. febr. 4. 14:18, Életmódcall_made
– Nincs élet stressz nélkül. Hibás gondolkodás, ha valaki szeretné teljesen kiiktatni az életéből a feszültséget, mert lehetetlen – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta.
Mit tegyünk, ha fél a gyerek?
Mit tegyünk, ha fél a gyerek?
2020. febr. 4. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Egy bizonyos fokig természetes, hogy kisgyermekünk szívesebben alszik résnyire nyitott ajtónál, vagy fél az ágy alatt lapuló „szörnyektől”. Azonban amikor a szorongás komoly méreteket ölt, érdemes utánajárni, mi lehet az aggodalom valódi alapja. Fridvalszki Nóra gyermek klinikai szakpszichológussal beszélgettünk.
Otthon lenni önmagunkban?
Otthon lenni önmagunkban?
2020. jan. 30. 13:25, Életmódcall_made
A mentális jóllét az élet minden területére kihat. A hároméves korunkig ért élmények meghatározók a személyiségünk alakulása szempontjából, ám ez nem jelenti azt, hogy később ne lehetne dolgozni az elakadásokon.
Tiszteletlen velem a gyermekem! Mit tegyek?
Tiszteletlen velem a gyermekem! Mit tegyek?
2020. jan. 30. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Minden kornak megvan a maga nehézsége és öröme. Vannak azonban olyan időszakok, amelyek erősen megtépázhatják az addig békésnek számító szülő-gyerek kapcsolatot.